Chokladkakor med kaffesmak

Chokladkakor med kaffesmak – 4 kakor
25 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
2 ½ msk riven kokos
1 1/3 msk stevia strö
1 – 1 1/3 tsk kakao
2/3 krm snabbkaffepulver
Stöt kaffepulvret i en mortel. Blanda alla ingredienser med varandra till en deg. Rulla fyra bollar av degen och platta ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i cirka 12 minuter.
Bountybollar

Bountybollar – 15 till 20 stycken
50 gram smör
100 gram mascarpone/ricotta
ca 30 droppar NuNeutral steviadroppar, motsvarande ca 1 2/3 krm (vanilj och/eller neutral)
ca 2 ½- 2 2/3 dl riven kokos
60 gram mörk choklad
10 gram kokosolja
ca 5 droppar NuNeutral steviadroppar (vanilj och/eller neutral)
Smält smöret och blanda väl med mascarpone. Tillsätt sötning och riven kokos. Låt kokosröran stå i kylen i ca ½ timme tills den stelnar. Rulla därefter till bollar. Smält den mörka chokladen tillsammans med kokosoljan och tillsätt ca 1 tsk stevia strö. Doppa bollarna i chokladen och lägg på bakplåtspapper. Låt stelna i kylen!
Tips till påskägget!








Chokladkaka med avokado - igen

Chokladkaka med avokado
3/4 mogen avokado
1 ägg
1 dl mandelmjöl
3 msk riven kokos
3 msk hasselnötmsjöl
3 msk kakao
½ dl mjölk
3 msk NuNaturals PreSweet Tagatose (eller stevia strö)
ca 15 droppar NuNatrurals Vanilla Stevia
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Mosa en avokado och blanda ner de torra ingredienserna. Tillsätt ägget och mjölken och rör om väl. Bröa en springform av mindre storlek (12 centimeter) och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 13 minuter. Låt kakan stå till sig i minst ett halv dygn (alternativt grädda kakan några minuter extra).
NuNaturals Stevia-tävling
Lemon NuStevia Liquid, Alcohol-Free, 2 oz. Bottle
Orange NuStevia Liquid, Alcohol-Free, 2 oz. Bottle
Peppermint NuStevia Liquid, Alcohol-Free, 2 oz. Bottle
Chocolate NuStevia Liquid, Alcohol-Free, 2 oz.Bottle
LCHF-våfflor
LCHF-våfflor – 3 stycken
2 ägg
4 msk vispgrädde
1 msk mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
½-1 tsk stevia strö
½ krm vaniljpulver
ev lite, lite salt
Vispa lätt ihop alla ingredienser. Låt gärna våffelsmeten svälla i ca 5 minuter. Lägg en klick smör i våffelgärnet och pensla gärna med smör, så att det blir jämnt fördelat. Grädda våfflorna i gärnet i ca ½ minut. Servera med grädde/ricotta och bär!
Bananvåfflor
Se orginalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
Jag blir tokig på min dator som bara vill bråka med mig! Vissa dagar så vägrar den koppla upp sig mot internet över huvudtaget. Det stör verkligen både mitt skolarbete och bloggande. Kanske är dags att köpa en ny snart (eller lämna in den. frågan är om det är värt...) Nu är jag påväg för att fira Arturs (min sambos) farfar på ett slott, där vi ska stanna över natten. Det ska bli riktigt spännande!
Snart är det ju förresten våffeldagen (dvs på måndag)! Jag har testat mig fram med lite olika sorters våfflor, och igår gjorde jag goda bananvåfflor! Mums!
Bananvåfflor – 3 stycken
100 gram banan
2 ägg
4 msk vispgrädde
1 msk mandelmjöl
4 tsk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver
Mosa banan och vispa ner övriga ingredienser. Lägg en klick smör i våffelgärnet och pensla gärna med smör, så att det blir jämnt fördelat. Grädda våfflorna i gärnet i ca ½ minut. Servera med grädde/ricotta och bär!

Blåbärsmuffin med mazarinsmak

Blåbärsmuffin med mazarinsmak – 6 till 8 stycken
Muffinsmet:
50 gram smör
2 ägg
1 2/3 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
2 droppar bittermandelarom
80 gram blåbär
2 tsk stevia strö
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna (förutom 2 tsk stevia strö som ska vara till blåbären). Tillsätt äggen och det smälta smöret och blanda noga. Fyll muffinsformarna med smeten till ca en tredjedel. Blanda blåbären med 2 tsk stevia strö och fördela ovanpå muffinsen. Grädda mitt i ugnen i ca 10 - 12 minuter.
Chokadbollskakor

Chokadbollskakor – 10 kakor
40 gram smör
½ dl havregryn (gärna fiberhavregryn)
4 msk riven kokos
2 msk stevia strö
2 tsk kakao
1 ½ krm snabkaffe
Sätt ugnen på 150 grader. Stöt snabbkaffepulvret i exempelvis en mortel. Blanda med resterande ingredienser till en deg. Gör 10 stycken kakor av degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 14-17 minuter. Om du vill har du hackade nötter på kakorna innan du sätter in dem i ugnen.

Blåbär- och mangokaka
Läs originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
Igår hade jag en jättetrevlig kväll med familjen, då vi firade min pappas födelsedag! Det bjöds på lax och jag stod för efterrätten. Jag hade gjort kladdkaka, bountybollar, äppelkaka och fudgechokladkaka. Tog lite tid att göra allt, men det var det såklart värt! Jag gillar verligen sådana kvällar, blir så avslappnad på något sätt. Sedan är det roligt att träffa barnen, som jag kan se utvecklas allt mer mellan varje gång. Jag kommer lägga upp recepten på godsakerna senare. Recept och bilder ska bara fixas mm!
Dagens recept blir en mjuk kaka innehållande både mango och blåbär. Mango är en inte alltför vanlig ingrediens i bakverk, men är riktigt gott! Jag har bakat med det endast ett par gånger tidigare, men det ger alltid ett smarrigt och saftigt resultat. Det är inte direkt lchf, men för de som tål kolhydrater kan jag verkligenm rekommendera att baka med mango.

Blåbär- och mangokaka
20 gram smör
1 ägg
½ dl mandelmjöl
1 msk riven kokos
1 msk hasselnötsmjöl
1 tsk kokosmjöl
2 msk stevia strö
½ krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver
50 gram blåbär och mango i bitar (jag använder fryst som tinat)
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägget och det smälta smöret. Rör till sist ner mangon och blåbären. Fördela smeten i en smord och bröad springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Blog Award

1) Vad ville du bli när du var liten?
Det första yrke som jag kan dra mig till minnes att jag ville ha är faktiskt bagare. Men sen uteslöt jag det alternativet eftersom "jag då måste gå upp klockan fyra på morgonen”. Efter det har jag velat bli psykolog och jurist. Nu är det istället ekonom som gäller!
2) Vad är du idag?
Jag studerar sista terminen påCivilekonomprogrammet, med inriktning finansiering. Jag är klar till sommaren och letar lite efter traineeplatser och jobb. Någon som har en anställning att ge till mig??
3) Vart vill du helst resa?
Jag har två drömresemål. Filippinerna är det ena (där har jag dock varit flera gånger tidigare) och New York det andra!
4) Var ser du dig själv om 5 år?
Jag hoppas att jag har eget företag! Eller att jag har något slags ekonomijobb med mycket eget ansvar och flexibla tider.
5) Rött eller vitt?
Tror jag föredrar vitt. Kanske lite tråkigt, men går alltid hem ;)
6) Sommar eller vinter?
Här tror jag nog att det blir dött lopp mellan dem båda. Jag älskar vintern för att den innefattar julen. Bortser jag från julen, faller valet klart på sommaren.
7) Skog eller hav?
Hav om det är varmt. Älskar att bada och förknippar hav med sommar och värme.
8) Vad gör dig ledsen?
Orättvisor och nedvärdering av andra människor. Jag blir väldigt illa berörd när andra behandlas illa.
9) Vad är det bästa du vet?
Jag vet inte om jag kan välja en sak! Älskar egentid, där jag får göra vad jag vill, exempelvis umgås med en vän, träna, se på film, läsa eller baka.
Jag skickar vidare blog awarden till:
Ryskadockor: Underbar blogg med massor av hälsosamma maträtter och bakverk.
Hovkonditorn: Inte LCHF eller GI kanske, men likväl underbara bakverk i en blogg som uppdateras dagligen!
Emmabarremyr: En blogg full med god mat, träning och hälsa i allmänhet!
Jendas: Min älskade vän, vars blogg jag spanar in varje dag!
Vonskareng: En otroligt stark tjej med en massa jävlar anamma (heter det så?)!
Chokladnötkakor med kokos
Se originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
Den här veckan är ganska full med saker som måste göras. Jag trodde dock att nästa vecka skulle vara relativt fri och ledig (så att jag typ kan träffa folk!), men allt eftersom blev alla dagar i almanackan fullklottrade med uppbokade tider. På fredag efter kl 14 hittade jag visst en ledig tid för alla som vill veta! Jag har i alla fall idag lyckats ta en frukost med kära Lovisa, vilket alltid gör en toppenbra start på dagen.
Som tur är ska jag baka idag, i och med att min pappa fyller år imorron, och jag i vanlig ordning ska bidra med födelsedagsfikat! Så det är tur att "måsten" är detsamma som "rolighet" i detta fall :)
Idag kommer en småkaka med chokladsmak upp på bloggen. I den har jag mixad riven kokos blandat jordnötter och annat nötmjöl. Extra gott är det att jag la på en bit choklad innan kakorna åkte in i ugnen!
Chokladnötkakor med kokos – 8 stycken
30 gram smör
50 gram salta jordnötter
6 msk riven kokos
2 msk mandelmjöl
4 msk hasselnötsmjöl
2 tsk kokosmjöl
2-3 msk stevia strö
2 tsk kakao
2 krm vaniljpulver
8 chokladbitar
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg jordnötter och kokos i en mixer och mixa till ett mjöl (jag använder stavmixer). Blanda med resterande torra ingredienser. Rör till sist ner smöret och blanda ingredienserna till en deg. Gör åtta stycken kakor av degen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en chokladbit på varje kaka. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna innan de rörs (de är mjuka innan de kallnat).

Brownie utan ugn

Brownie utan ugn
1/3 stor eller ½ liten mogen avokado
30 gram val- och pecannötter
2 msk riven kokos
1 ½ tsk kokosmjöl
50-60 gram färska dadlar
1½-2 msk kakao
1 ½ krm vaniljpulver
ev honung
Mosa avokadon och de färska dadlarna. Finhacka nötterna och blanda ner detta tillsammans med resterande ingredienserna. Söta med honung (eller annan sötning) efter smak. Rör noga ihop allting. Lägg en bit bakplåtspapper i botten av en 12 centimeter stor springform och fördela chokladdegen ovanpå. Låt stå i kyl innan servering.

Kaka med chokladcréme
Se originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
Puh, efter en lång dag säger jag god natt och hej då till alla måsten för idag. Jag har alltså precis lagt undan plugget och får ta vid där jag slutade imorgon. Jag har inte hunnit baka på flera dagar, och det börjar minst sagt klia i fingrarna och huvudet för att experimentera mig fram till något nytt smarrigt recept. Tur att jag har lite recept på lager som jag vill visa er!
Kanske kommer ni ihåg att jag lade upp ett recept på en chokladcréme härom dagen? Den crémen är en stor beståndsdel i denna kaka! Bottnen innehåller nötmjöl och hackade nötter, vilken i sin tur är toppad med crémen. Enkelt och gott med smak av hasselnöt och choklad!

Kaka med chokladcréme
10 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
1 tsk kokosmjöl
10 gram hasselnötter
10 gram sockerfri mjölkchoklad
½ msk stevia strö
½ krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka hasselnötter, hacka chokladen och blandsa med resterande ingredienser till en deg. Tryck ut degen i botten av en liten springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.

Banan- och båbärskaka
Originalinlägget hittar du på: www.bakasockerfritt.se!
Fy, under de senaste dagarna har min dator krånglat med internet hela tiden! Den vägrar koppla upp sig, även fast internet är tillgänligt. Till sist fick jag igång internet vid halv sju på kvällen. Och då ska det påpekas att jag kom hem vid ett! Då är det tur att jag har en mobil och även kan låna sambons dator.
Härom veckan när jag var på middag hos min systers familj bakade jag en underbar kaka innehållande banan och blåbär. Blåbär och banan passar verkligen bra ihop! Kakan toppade jag med en krämig topping gjord på grädde där jag tillsatt en äggula och vaniljpulver. Det här måste vara en av mina favorit "mjuka kakor"!
Banan och båbärskaka
Smet:
90 gram smör
3 ägg
3/4 dl riven kokos
2 dl mandelmjöl
½ dl stevia strö
½ tsk vaniljpulver
2 msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver 200 gram mogen banan
100 gram blåbär (stora och söta)
ev 2 msk honung
Gräddtopping:
2 ½ dl vispgrädde
1 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
1 äggula
Smet
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägget pösigt och mosa bananen. Blanda alla torra ingredienser tillsammans och tilltsätt mosad banan, äggvispet och smöret. Blanda till en smet. Blanda sist ner blåbären och rör försiktigt därefter så att de inte mosas för mycket. Smöra och bröa en 24 cm springform och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 22 minuter. Låt svalna.
Gräddtopping
Vispa grädden med elvisp. När grädden nästan är klar tillsätter du sötning, vanilj och äggula och vispar lite till. Bred eller spritsa grädden på kakan.

Bananbröd
Läs originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
För några veckor sedan var jag inne i en riktig "bananperiod" och jag bakade massor av mjuka kakor med banan i. Då uppstod denna kaka, som jag verkligen blev nöjd med! Den får sin sötma av banan samt lite honung, och ingen annan sötning behövs (enligt mig - självklart är det bara att söta mer om man vill!). Använd en mogen banan som ger en mjukare, fylligare och sötare smak än vanliga/mer omogna bananer. Gott är även att servera kakan med en klick vispad grädde!
Idag har jag jobbat ett kort jobbpass (mina jobbpass är alltid korta) och fixat och läst på inför oppositionen vi ska ha på uppsatsen på torsdag. Jag är nervös redan nu... Jag hatar att andra ska opponera på min uppsats inför andra. Snacka om prestationsångest.

Bananbröd - ca 6 bitar
1 banan
1 ägg
2 msk mjölk
1 msk honung
20 gram valnötter
1 ½ msk kokosmjöl
½ dl mandelmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananen och finhacka valnötterna. Blanda alla ingredienser med varandra och rör noga om. Lägg ett bakplåtspapper i en liten ugnsform (min är 12X15) och häll över smeten (alternativt använd en 12-cm springform). Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
Chokladcrème
Chokladcrème
50 gram mörk sockerfri choklad
½ dl grädde
ca 80 gram hasselnötter utan skal
15 gram kokosolja
1 msk stevia strö
1 -2 krm vaniljpulver
Mixa hasselnötterna till ett fint mjöl. Smält chokladen i bitar tillsammans med oljan och grädden i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen och blanda ner sötning, vaniljpulver och de mixade hasselnötterna. Mixa eventuellt krämen igen. Häll krämen i en burk och förvara i kylskåp.

Chokladbollar med kokos och dadlar

Chokladbollar med kokos och dadlar – 7 stycken
50 gram färska dadlar
¼ dl fiberhavregryn
2/3 dl riven kokos
1 msk kakao
valfri mängd kaffe (alternativt vatten)
ca 5 gram kokosolja
Lägg havregryn, kokos och kakao i en skål. Mosa ner de färska dadlarna. Tillsätt kaffe efter smak (alternativt vatten) och kokosolja. Blanda till en deg ocg tillsätt eventuellt mer vätska vid behov. Rulla chokladbollsdgen till bollar och rulla gärna i riven kokos.

Bakrixfrallor med solrosfrön

Bakrixfrallor med solrosfrön – 5 stycken små frallor
1 ägg
1 dl bakerix
2 msk solrosfrön
½-1 msk pumpafrön
1 msk olja
1/3 krm salt
1 krm stevia strö
Sätt ugnen på 150 grader. Finhacka/mixa solrosfröna och blanda med resterande torra ingredienser. Vispa ägget pösigt med elvisp och rör ner bland de torra ingredienserna. Forma degen till fem stycken små frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Mellofinal!
Fudge brownie

Browniekaka:
30 g smör
1 ägg
½ dl vispgrädde
25 g hasselnötter
1 dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
1 ½-2 msk kakao
3 ½- 4 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
25 gram ljus choklad
Chokladfudgeöverdrag:
½ dl vispgrädde
10 gram smör
40 gram mörk choklad (Går även bra med ljus)
½ krm vaniljpulver
ev. sötning
Browniekaka
Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka hasselnötter och choklad. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunkte. Tillsätt ägg, smör och grädde. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 12X15 cm (lägg alternativt ett smörgåspapper i formen så går det lättare att lossa). Grädda kakan mitt i ugnen i ca 18 minuter, den ska vara lite kladdig inuti. Låt kakan svalna.
Chokladfudgeöverdrag
Koka upp grädden och ta kastrullen från värmen. Rör ner bitar av chokladen samt smöret. Bred överdraget över kakan, låt stelna och skär sedan i rutor.
Lyxiga chokladkakor

Lyxiga chokladkakor – 6 stycken
15 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
10 gram pecannötter
½ msk kokosmjöl
1 tsk kakao
1 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
20 gram sockerfri choklad
Valfri topping (nötter)
Sätt ugnen på 150 grader. Finhacka pecannötterna och blanda med resterande torra ingredienser. Blanda till sist ner smöret. Forma sex stycken bollar av kakdegen och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.
Smält chokladen och toppa kakorna med detta. Toppa chokladen med exempelvis nötter.

Banankaka med hackad choklad

Banankaka med hackad choklad
15 gram smör
70 gram mogen banan
1 ägg
½ dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
15 gram hackad choklad
10 gram finhackade pecannötter
½ msk stevia strö
½ tsk bakpulver
½ krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, mosa banan och vispa ägget pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Rör därefter ner den mosade bananen och det smälta smöret. Rör till sist försiktigt ner äggvispet. Häll banansmeten i en bröad springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Macadamiachokladcréme
Macadamiachokladcréme
120 gram macadmianötter
1 ½- 2 msk kakao
ca 2 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
2 tsk kokosolja
Mixa macadamianötter med en mixer (jag gör det lite i taget med en stavmixer). Macadamianötter är väldigt feta så det blir en ganska krämig ”smet”. Tillsätt resterande ingredienser (det går att utesluta kokosolja)och mixa tills allt blandas.

Bananchokladkaka utan smör

Bananchokladkaka utan smör
1 ägg
80 gram mogen banan
¾ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
1 msk riven kokos
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 ½ msk stevia strö
1 ½ msk kakao
Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananen och blanda med alla torra ingredienser. Rör till sist ner ägget. Smöra och bröa en 12 centimeter stor springform (gärna med riven kokos) och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig (låt den annars stå några minuter extra). Låt kakan bli kall och servara med grädde eller glass.

Ny hemsida: http://bakasockerfritt.se/

Kokoskakor med chokaldbitar
Jag lovade en läsare att lägga upp receptet på mina kokoskakor jag bakade tidigare i veckan. Här kommer receptet! Jag har blandat riven kokos med bland annat hasselnötter och choklad. Ta den typ av choklad du tycker är godast! Tänk på att välja ekologisk riven kokos, då jag har sett att de har lägre kolhydratsinnehåll. Och för alla andra fördelar ekologiska produkter för med sig såklart!

Kokoskakor med chokaldbitar – 8 stycken
25 gram rumsvarmt smör
1 dl riven kokos
1 dl mandelmjöl
2 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
15 gram hasselnötter
10 gram sockerfri choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka hasselnötterna och hacka chokladen. Blanda detta med resterande torra ingredienser. Blanda till sist noga med det rumsvarma smöret. Forma åtta stycken kakor av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
Födelsedagfirande


Päron- och kanelkaka
Kakan:
230 gram päron (ca 2 små)
1 msk vatten
1 msk vispgrädde
125 gram smör
3 ägg
2 dl mandelmjöl
½ dl hasselnötsmjöl
3 msk kokosmjöl
½ dl riven kokos
ca 1 ½ dl stevia strö
2 tsk bakpulver
1 ½ tsk kanel
½ tsk vaniljpulver
Gräddtopping:
2 dl vispgrädde
1 msk stevia strö
1 ½ krm vaniljpulver
eventuellt 1 äggula
Kakan
Skär päronen i midre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med 1 msk vatten och 1 msk vispgrädde. Skjud i ca 10 minuter under omrörning tills det mesta av vätskan avdunstat. Smält smöret och vispa äggen pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser till kakan (hasselnötsmjölet kan du själv göra genom att mixa hasselnötter utan skal tills det blir ett mjöl) och tillsätt det smälta smöret. Rör ner päronbitarna och till sist de vispde äggen. Smöra och bröa en 24 centimeters springform med mandelmjöl och häll i päronsmeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 22-25 minuter.
Gräddtopping
Vispa grädden fluffig med elvisp. Tillsätt stevia strö, vaniljpulver och eventuellt äggulan (äggulan gör kakan krämigare) och fortsätt vispa till en tjock konsistens. När kanel- och päronkakan svalnat brer eller spritsar du på gräddtoppingen ovanpå kakan.
Tips: Kakan är god även utan toppingen!
LCHF-frallor med pumpafrön

LCHF-frallor med pumpafrön
1 ägg
1 msk olja
15 gram pumafrön
½ dl bakerix
1 msk solrosfrön
2 msk mandelmjöl
½ msk fiberhusk
½ krm salt
2 krm bakpulver
ev lite honung
Sätt på ugnen på 150 grader. Mixa pumpafröna till ett mjöl och blanda med resterande torra ingredienser. Vispa ägget pösigt med elvisp och rör ner bland de torra ingredienserna tillsammans med oljan. Rulla ca sex små bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut en aning. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter tills brödet är genomgräddat.