Chokladcrème
Jag hittade ett spännande recept i Ica:s tidning Buffé på chokladcréme. Det påminner lite om nutella, fast med riktig choklad (inte kakao) och mindre hasselnötter. Konsistensen blir även lite hårdare då den fått kallna, jämfört med nutellan. Krämen är riktigt god att äta till grädde, bär eller som tillbehör/ingredienser till andra sorters bakverk! Spana gärna in receptet på nutella (hasselnötscréme)!
Chokladcrème
50 gram mörk sockerfri choklad
½ dl grädde
ca 80 gram hasselnötter utan skal
15 gram kokosolja
1 msk stevia strö
1 -2 krm vaniljpulver
Mixa hasselnötterna till ett fint mjöl. Smält chokladen i bitar tillsammans med oljan och grädden i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen och blanda ner sötning, vaniljpulver och de mixade hasselnötterna. Mixa eventuellt krämen igen. Häll krämen i en burk och förvara i kylskåp.

Kommentarer
Postat av: Carro
Mums, måste göra! Var får du tag på hasselnötter utanskal?
Svar:
Marja
Postat av: Lana
Gott! :)
Jag och dottern gjorde något liknande nutella på hasselnötssmör. Nåsta gång vill vi göra på mandelsmör. Det har mildare smak! :)
Ha en underbar dag!
kramar!
//Lana
Trackback