Chokladgräddtårta med vanilj

Se originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
Denna gång har jag gjort en chokladtårta som jag fyllt med banan, vaniljkräm och toppade med massor av vispad grädde. Självklart går det att utesulta bananen eller ersätta den med exempelvis hallongrädde eller dylikt.  
 
 
 
 

Chokladgräddtårta med vanilj

 

Du finner receptet på www.bakasockerfritt.se!

 

 

 
 
 

Blåbärkaka med päron

Du hittar originalinläget på www.bakasockerfritt.se!
 
Jag har sedan jag var liten tyckt om att blanda frukt tillsammans med bär i mjuka kakor, och har fortsatt experimentera med olika kombinationer. Denna gång blev det päron och blåbär som fick gotta sig i min kaka! En ljuvlig kombination, om jag får säga det själv! Jag tycker den passar fint i sommar, då i varje fall jag gärna bjuder på mycket färska bär och frukt i bakverk när det är varmt ute.  
 
 
 
 

Blåbärkaka med päron

 

Hela receptet finns på www.bakasockerfritt.se!

 

 
 
 
 

Falsk sockerkaka med jordgubbar

Läs originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
Jag älskar att äta frukost ute (och med ute menar jag inte hemma, även om utomhus också är härligt). Det är så mysigt på något sätt, samtidigt som det känns lyxigt! Idag blev det espresso house, vilket är en gammal goding jag nog aldrig kommer att tröttna på. Jag har även varit på en volontärintervju, då jag anmält mitt intresse för att volontärarbeta (både i Stockholm och i området där jag bor). Ska bli spännande att se om jag hittar något som passar bra!
 
Idag bjuder jag på en riktig sommarkaka! Jag bestämde mig för att göra ett sockerkaksliknande recept, och eftersom jag hade svenska jordgubbar hemma använde jag mig dessutom av dessa godbitar. Kakan blev riktigt saftig (känn med en sticka när du gräddar den) och perfekt söt med de färska jordgubbarna. Denna jordgubbskaka är helt enkelt perfekt i sommar- och jordgubbstider, och varför inte till midsommar?
 
 
 
  

Falsk sockerkaka med jordgubbar

 

Läs hela receptet på www.bakasockerfritt.se!

 

 
 
 
 
 

Chokladsommartårta

Se originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
Jag gjorde en härlig sommartårta härom dagen! Jag gjorde en chokladkaka med avokado, skar den i två delar, fyllde med min pistagecrème och toppade med vispad grädde och bär. Nedan ser ni resultatet! En himla fin chokladtårta blev det! Jag funderar dock på om det vore ännu bättre med en fyllning av nutella!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Banancheesecake

Läs originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
 
I skrivande stund har jag just kommit hem från ett skivstångpass på friskis och lite välbehövlig styrketräning. Jag kunde heller inte hålla mig från att provsmaka min nya komposition, nämligen en cheesecake med banan! Så himla god och krämig med en härlig banansmak! Jag använder nästan alltid mascarpone i mina cheesecakes, då det bidrar med en len och krämig konsistens. Jag har även lite choklad i kakan, vilket är valfritt.
 
 
 
 

Banancheesecake

Läs hela receptet på www.bakasockerfritt.se!

 

 

 

 

 
 
 
 

Avokadochokladcheesecake

Se originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
Hoppas ni har en fin nationaldag allihopa! Kanske är ni också lediga idag, med varmt väder, precis som jag? Jag har en minst sagt ovanlig ledig dag, vilket är lite ovant. Jag ska passa på att göra alla de där sakerna som jag behöver göra, men som jag tidigare skjutit upp. Till exempel har jag ett par kläder som måste lagas (krävs på sin höjd några stygn), men som jag av någon anledning skjutit upp i ett halvår. Jag ska även passa på att göra mindre roliga saker som att städa, nödvändiga saker som att söka jobb, och roliga saker som att shoppa och baka!
 
Spana in nedanstående bild! Ser kakan inte riktigt krämigt och chokladig ut? Detta är en cheesecake med mascarpone, avokado och choklad! Avokado gör kakan jättelen och fyllig och passar utmärkt med chokladsmaken. Jag älskar att baka med avokado, och jag kan inte komma på en nackdel med detta (förutom om man är allergisk). Avokado innehåller massa nyttigheter och bra fetter, är neutral i sin smak och bidrar med en fantastisk konsitens! Testa vet jag!
 
 
 
 

Avokadochokladcheesecake

 

Se hela receptet på www.bakasockerfritt.se!

 

 

 

 

 

 
 

Jordnötsgrottor

Se originalininlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
Nu måste jag bara tipsa er om ännu en småkaka som passar bra på olika slags firande/bufféer/fikor och liknande, och det är jordnötsgrottor! Jag som är riktigt svag för jordnötssmör tänkte att jag bara måste göra någon slags småkaka att ha detta i! Sagt och gjort, ni ser resultatet nedan. Man kan göra dom både med kakao och utan. Själv anser jag att de med chokladsmak är godast, men så är jag en chokladälskare också.
 
 
 
 

Jordnötsgrottor – 4 stycken

 

Se receptet på www.bakasockerfritt.se!

 

 

 

 

 
 

RSS 2.0
Matbloggstoppen