Jordnötskaka med två sorters choklad

Se originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
Jag har gjort något underbart! Något fantastiskt med choklad och jordnötter. Något som dessutom är superenkelt att svänga ihop! Jag smälte först min favoritmjölkchoklad, bredde på ett rejält lager av mitt hemmagjorda jordnötssmör och toppade det hela med mörk choklad. Det är det perfekta godiset!
 
Idag ska jag köra hårt på friskis och svettis, på ett skivstångspass! Och innan blir det (förhoppningsvis, om espresso house behagar öppna i tid) en latte macchiato. Så gott!
 
 

 

 

Jordnötskaka med två sorters choklad

 

Spana in receptet på www.bakasockerfritt.se!

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Jordgubbmoussestårta på chokladbotten

Se originalreceptet på www.bakasockerfritt.se
 
Jag har köpt en systemkamera från en vän, och nedanstående bilder är tagna med just denna. Jag har ännu inte läst instruktionerna, så innan riktigt bra bilder kan tas måste väl det göras... Dessutom verkar jag ha svårt att se när bilden blir skarp, så hela "ta bild"- processen är lite klurig!
 
Jag visa er ytterligare ett somrigt recept med jordgubbar! Bakverket består av smakerna jordgubb och choklad, med två olika lager med olika smak och konsistens. Bottnen är en hård kakdeg som fått gräddas i ugn. Detta är därefter toppat med en mousse gjort på bland annat krämig ricotta (eller mascarpone) och färska jordgubbar! Riktigt lyxigt!
 
 
 
 

Jordgubbmoussestårta på chokladbotten

 

Spana in receptet på www.bakasockerfritt.se!

 

 

 
 
 
 

Saffran- och jordgubbskaka

Läs originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
Jag är lite fascinerad av att hitta på lite otippade kombinationer i bakväg. En av mina favoritkryddor är saffran, och då jag hade ett paket kvar i skafferiet fick jag ett stort sug av att baka med det! Som ni förmodligen vet vid det här laget vill jag även utnyttja jordgubbssäsongen till fullo, och kom därför på att jag skulle göra en saffrankaka med jordgubbar i! Smakerna passar riktigt bra ihop, vilket jag kunde föreställa mig redan innan. Nedan ser ni resultatet!
 
 
 
 

Saffran- och jordgubbskaka

 

Ni finner hela receptet på www.bakasockerfritt.se!

 

 
 

Rabarbergrottor

Läs originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
Jag har gjort både blåbärsgrottor och hallongrottor. Nu när det är rabarbertider, tycker jag även det är hög tid att testa på rabarbergrottor! Rabarberröran som läggs i kakans mitt gör jag enkelt genom att sjuda rabarberbitar (skalade såklart) med vispgrädde, och då och då röra tills rabarbern blir mjuk och "löses upp". De är mycket goda och jag kan varmt rekommendera dessa till rabarberälskaren. Och även till dom som inte älskar rabarber om jag ska vara ärlig! Rabarbern har en så mjuk och mild smak här.
 
 
 

 

Rabarbergrottor - 8 kakor

 

Spana in hela receptet på www.bakasockerfritt.se!

 

 

 
 

 

 
 

Jordgubb- och rabarberkaka

Originalinlägget finner ni på www.bakasockerfritt.se!

 

Idag är det helg för min del och jag ska börja den med att äta pannkakor till frukost, ta en latte på espresso house innan ett skivstångspass på friskis. Vad jag har saknat att köra pass! Efter träningen ska jag träffa mina föräldrar som har semester. Sedan är det ju massa mindre roliga saker som måste göras, som inte riktigt hunnits med under arbetsveckan. Typ städa och handla (fast om jag ska vara ärlig tycker jag att handla mat är ganska roligt ;))...

 

Eftersom det är en speciell dag för mig, vill jag bjuda på ett speciellt recept, som jag verkligen gillade - nämligen "Jordgubb- och rabarberkaka"! Det är ju minst sagt säsong för både jordgubbar och rabarber, och det är två smaker som passar fint ihop. Speciellt jordgubbarna gör denna kaka riktigt härligt saftig! Kakan passar minst sagt bra i sommartider :) Och även kanske för att fira din semester, att du har en ledig dag eller bara för att det är sommar?

 
 
 
 

 

Jordgubb- och rabarberkaka

Se hela receptet på www.bakasockerfritt.se!

 

 

 

 

 
 

Sockerfri Kladdkaka

Originalinlägget hittar du på www.bakasockerfritt.se!
 
Jag fullkomligt älskar kladdkaka, och det är en riktig klassiker här hemma! Receptet på kladdkaka i en stor form (24 cm) har jag HÄR! jag har nu gjort en mindre sats som fungerar bra i en 12 cm springform. Receptet hittar du på www.bakasockerfritt.se!
 
 
 
 

 


RSS 2.0
Matbloggstoppen