Blåbärscheesecake

Läs originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
Tro det eller ej, men jag har aldrig varit ett speciellt stort fan av cheesecake. Förutom när jag gör mina egna vill säga! Då tycker jag helt plötsligt att de är hur goda som helst! De är mer smakrika och känns bra mycket mer fräscha än typ köpta sockerbomber. Denna gång gjorde jag en cheesecake med blåbär och mascarpone som bas. Mascarpone är en väldigt fet färskost (gjord på komjölk), som har en len och mjuk smak. Det är detta jag helst bakar på när det kommer till mjukostliknande produkter/creme fraiche. Mascarponen går säkert att byta ut mot cream cheese, men jag tycker inte smaken blir lika mjuk, rund och god då. Hur som helst rekommenderar jag denna underbara blåbärskapelse starkt!
 
 
 
 

Blåbärscheesecake

Du hittar receptet på www.bakasockerfritt.se!

 
 
 

Tävling med Nu3!

Läs hela inlägget på www.bakasockerfritt.se!

 

Nu är det dags för en tävling här på Baka Sockerfritt! Jag har fått plocka ihop ett paket från Nu3 som jag tycker passade mitt koncept och mina läsare perfekt. Nu3 är en webshop som har samlat mängder med bra produkter gällande kost och hälsa. Urvalet är riktigt imponerande, och som tur är finns en bra sortering för att man lätt ska kunna hitta det man söker efter.

 

I paketet jag tävlar ut ingår mandelmjöl, fiberhusk, ekologiska chiafrön, kokosmjöl (Aman Prana), Hasselnötskräm från Cavalier, steviasötad choklad, ekologiskt lucuma pulver och ekologiska kakaonibs. Låter det inte hur bra som helst? Här finns massor utav de ingredienser jag brukar baka med, samt lite annat lyxigt att prova på. 

 

 

 
 
 
 

RSS 2.0
Matbloggstoppen