bakasockerfritt

Solrosfrallor

Jag fick ett brödrecept av Gunsan som jag självfallet var tvungen att testa! Fast jag vore ju inte jag om jag inte ändrade en del så att receptet passade mig bättre. Och ojoj, vilket gott bröd det blev! Det var utan tvekan det godaste LCHF-bröd jag någonsin ätit!
 
Idag står ett steppass och en fika med Mickis på schemat. Och ikväll ska jag se på Melodifestivalen för första gången i år!
 

 

 

 

Solrosfrallor – 5 stycken

 

1 ägg
1 msk olja
40 gram gräddfil
1/3 dl solrosfrön
½ msk kokosmjöl
2 msk mandelmjöl
1 msk vetekli (går såklart bra att byta ut mot någon annan torr ingrediens)
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk stevia strö
1 krm salt

 

 

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa solrosfröna till ett mjöl och blanda med resterande torra ingredienser. Rör ner olja, ägg och gräddfil och blanda noga till en deg. Låt svälla i ca 5 minuter. Blöt händerna och gör ca fem frallor av degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. 

 

 

 

 

 
Vill ni förresten fråga mig något, så är det bara jätteroligt om ni gör det (antingen som en kommentar eller mail om ni hellre vill det)! Det kan handla om vad som helst, som om vem jag är/vad jag gör, om bakning eller vad helst ni har på hjärtat! Eller varför inte några önskemål till framtida bakning/bloggning?
 
 

 


Kommentarer
Postat av: Katarina

Nygräddat bröd är så gott och de här ser goda ut! Ha en fin dag!

2013-02-16 @ 13:21:49
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Lana

Mums, vad gott! Ska nog testa nångång! :)
Idag ska jag baka din chokladkaka med avokado!
Ha en fin helg!
Kram kram
//Lana

Svar: Vad roligt! hoppas den faller dig i smaken :) ha en bra helg! Kram
Marja

2013-02-16 @ 13:54:02
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.se
Postat av: Anonym

Bakat dina honungskakor. Bra idé att göra 5 stycken, går snabbt och man riskerar inte överätning. Goooda!

Svar: Vad roligt! Ja, jag gör alltid små satser (om jag bara bakar till mig och sambon), så onödigt att gör mycket tycker jag!
Marja

2013-02-16 @ 15:52:51
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest

Gott med frallor!

2013-02-16 @ 16:00:29
URL: http://vardagfest.blogspot.com
Postat av: Victorias provkök

Mm gott!!
Kram på dig
Från Victoria på www.victoriasprovkök.se

2013-02-16 @ 18:39:06
URL: http://www.xn--victoriasprovkk-mtb.se
Postat av: Madde

Hej! jag skulle så gärna vilja lära mig att göra om recept på bakverk till nyttigare alternativ. Är bara så feg att testa, rädd att behöva slänga en massa dyra ingredienser...:/

Denna kaka http://www.bing.com/images/search?q=p%c3%a4ron+dessert&view=detail&id=EABD7284BE9993C4A757E763F22A9AB48873DF04&first=61&FORM=IDFRIR skulle jag vilja göra om som första grej! :)

Ville fråga: Tror du att det skulle funka att byta ut socker mot sötningsmedel (stevia, sukrin..) och 1 dl vetemjöl mot typ 1 dl kokosmjöl eller 1/2 dl kokosmjöl och 1/2 dl mandelmjöl? Eller behöver man öka/sänka på mjölmängden då man byter ut det? (ja, och vaniljkesellan skulle ju bli naturell kesella + vaniljpulver förstås :) )

Eller kanske du vill provbaka denna? :P

Svar: Det går jättebra att byta ut vanligt socker mot ex stevia strö (även om jag brukar dra ner sötnings mängden en aning nu förtiden). Jag har hört att nötmjöl (typ mandel) drar åt sig mer vätska än vetemjöl (tror dte var 60%?). Och kokosmjöl drar åt sig mycket mer än mandelmjöl! När jag bakar brukar jag börja med lite nötmjöl och tillsätta till smeten blir som jag önskar. Sedan tar jag helt enkelt ut den ur ugnen när dte är lagom fast :)
Jag provbakar gärna denna kaka! Det är päron- och hallonkakan va? Ska försöka baka den inom några dagar (hoppas det blir bra bara ;))!
Marja

2013-02-17 @ 07:52:00
URL: http://maddemetoden.shapemeup.se
Postat av: Caroline

Åh så underbart med ett brödrecept! Jättesvårt att få till gott LCHF bröd så detta recept måste jag testa så fort jag blir ledig =)

2013-02-17 @ 17:40:29
URL: http://awesomecaroline.blogg.se
Postat av: Kajsa

Hej! Ett fan av bloggen (såklart) men jag undrar lite vad du äter för mat? Ser att du äter bröd ibland, är du mer åt GI-hållet? Ha det bra! :)

2013-02-17 @ 19:26:58
URL: http://caisalinnealchf.wordpress.com/
Postat av: elina

Ååå gud vad gott. Ska absolut testas. Ska pröva med kvarg istället ;)

2013-02-19 @ 09:19:26
URL: http://sottsaltochsurdeg.blogspot.se
Postat av: frida

det här är det godaste lchfbrödet jag har smakat. smaskens!!

Svar: Wow, det var ett högt betyg! tack! Jag fick inspiration från Gunsan!
Marja

2013-03-07 @ 19:13:34
URL: http://fridano.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0