Mazarinkaka med dadlar och jordnötssmul

Se originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!

 

Minns ni att jag gjorde min egen dadelcrème härom dagen? Mycket gott att toppa till exempel mugcakes och röror, men såklart även att ha i diverse bakverk! Därför tänkte jag att jag idag skulle dela med mig av just ett sådant recept som innehåller denna crème. Först har jag gjort en mazarinkaka att ha som botten, vilken jag toppat med just dadelcrème. Detta har jag i sin tur toppat med "smul" bestående av en del av degen till bottnen samt jordnötter. En himlans god kombination kan jag säga, om än något otippad! Dadelcrèmen går bra att byta ut mot exempelvis mosade dadlar, eller något annat om så önskas!

 

 
 
 
 

Mazarinkaka med dadlar och jordnötssmul

 

Spana in hela receptet på www.bakasockerfritt.se

 
 
 
 
 
 

Mazarinkaka med banan och choklad

Se originalinlägget på www.baksockerfritt.se!
 
Nu är jag precis hemkommen från jobbet. Idag är en av de där dagarna då jag kommer hem direkt från arbetet, vilket faktiskt känns lite lyxigt! Det är inte allt för ofta det händer. Jag har en del att göra, så det passar dessutom bra! Jag hann handla också, och jag handlade ingredienser till en smart grej som jag ska baka till ett födelsedagskalas som ska servera gluten-, mjölk, nöt- och äggfria saker (pga. allergi alltså), jag ska ta med mig havrebollar av glutenfria havregryn, mjölfritt margarin och havredryck! Återstår att se om det blir ätbart bara...
 
Gluten slipper jag förstås mer än gärna! Men ägg, nötter och smör skulle jag ha riktigt svårt att låta bli i mitt vardagliga liv! Och här nedan visar jag dessutom en kaka med just dessa tre ingredienser... Bakverket är en mjuk kaka som jag smaksatt med bittermandelarom (tror att en droppe motsvarar 1 bittermandel) och mosat ner en stor bit mogen banan i. jag tycker att mazarinsmaken tillsammans med banansmaken är mycket god, och att även toppa det hela med choklad bli enligt mig ommöjligt ännu bättre! I kakan har jag valt att även ha  finhackade cashew- och pistagenötter (rostade och saltade), men de går såklart bra att ersätta mot en annan valfri nöt.
 
 
 
 

Mazarinkaka med banan och choklad

 

Ni finner hela receptet på www.bakasockerfritt.se!

 

 

 
 

 

 
 

Chokladplattor med valnötter och honung

Se originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
Jag kom just hem från ett friskispass som jag körde efter jobbet. Idag blev det ett efterlängtat steppass! Det har inte blivit mycket av step under sommaren (som varje sommar), eftersom det knappt funnits några att gå på. Men nu börjar dessa äntligen återkomma på schemat! Hoppas bara att passen tidsmässigt går att matcha med jobbet. Det är tokigt hur roligt jag tycker det  är att träna denna träningsform, och jag är väldigt glad över att jag faktiskt funnit en träning som jag tycker är så rolig, och tom kan längta till!
 
Men nu vill jag dela med mig utav ett litet recept. Tidigare idag skrev jag om att jag testat att rosta nötter med salt, och det har jag använt mig av i nedanstående chokladplattor! Det går självklart bra att använda en annan nöt eller naturella valnötter. Dessa chokladplattor tycker jag dessutom är perfekta att ge bort! De blir alltid uppskattade, samtidigt som de är smarriga och enkla att göra.
 
 
 
 

Chokladplattor med valnötter och honung – 12 stycken

 

Ni hittar hela receptet på www.bakasockerfritt.se!

 

 

 
 
 

Snickersrutor

Läs originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
I måndags tog jag med stor nervositet för första gången med mig ett bakverk till mitt jobb (där jag jobbat i en månad snart). Jag ville ha något som inte var ömtåligt, inte kladdigt, var lätt att äta, något som kunde skäras i småbitar och tål att stå i rumstemperatur länge. Ganska många krav alltså! Med inspiration av min "Snickerskaka", uppstod ett nytt bakverk jag nu kallar Snickersrutor. Och inte hade jag behövt att vara det minsta orolig! Det var många som kom fram, berömde mig, sade att de tagit flera bitar och frågade om receptet! Märk då att ingen av dessa personer (vad jag vet) äter "sockerfritt"/lchf. Ett högt betyg med andra ord!
 
Dessa kakor är relativt lättbakade, speciellt om man har jordnötssmör hemma! På en ljus botten har jag brett ett lager jordnötssmör av salta nötter, och i sin tur toppat detta med både ljus och mörk choklad. Det salta bryter så bra mot det söta, och choklad tycker jag passar så bra ihop med choklad!
 
 
 
 

Snickersrutor

 

Spana in hela receptet hos www.bakasockerfritt.se!

 

 

 

 
 
 

RSS 2.0
Matbloggstoppen