Min TV-debut (TV4 Nyhetsmorgon)

Läs originalinlägget på www.bakasockerfritt.se
 
Vilken morgon! Idag var ju dagen D, då jag skulle vara med i TV4 Nyhetsmorgon. Kvällen innan hade jag packat ordning allting, förutom kylvarorna förstås. Det resulterade i en resväska (med hjul givetvis), en ryggsäck och utöver det två stycken påsar. Jag skulle alltså ha med hur mycket som helst!
 
Imorse gick jag upp halv sex och jag och ina väskor tog taxi till TV4huset på Gärdet. Jag fick träffa Jenny Strömstedt (programledaren) och hon var verkligen hur trevlig som helst! Efter att ha ställt i ordning det mesta på bordet fick jag håret uppsatt i en enkel fläta och blev sminkad (fast ingen eyeliner, why???). 
 
Vid Nyhetsmorgons start, strax innan åtta, fick jag vara med en kortis och typ säga hej, samma sak strax över åtta, då jag satt vid bordet tillsammans med artisten Meja. Nästa gång jag syntes i bild ser ni i klippet nedan! Då började jag svänga ihop mugcake nummer 1 (en så kallad Mocca raspberry mugcake). Jag tycker klippet är helt okej, förutom en gång då Jenny frågar något om stevia, vilket resulterar i att jag tror jag sagt fel när jag säger vilken ingrediens jag använt, som i sin tur gör att mitt svar låter lite märkligt... Nåja, det var jätteroligt!
 
Tyvärr, tyvärr, så kommer en superstor nyhet gällande att omvalet inte blir av. Det leder till direktsändning från riksdagen och att de drar in någon politikerexpert. Eftersom detta måste få plats, så måste ju något annat åka bort. Ungefär den andra hälften av Nyhetsmorgon får alltså göras som total, och vi som skulle få vara med efter fick alltså inte vara med något mer. Och jag som hade förberett mina mugcakes och allt! Istället för att göra fyra stycken som skulle bjudas på, som först var tanken, blev det en halv (smeten av den första) som fick nå tv-rutan. 
 
Nåja, nu är de över, och det är väldigt, väldigt skönt. Det har varit lite stressande för mig om jag ska vara ärligt. Samtidigt som jag hoppas att jag får komma tillbaka, känns det lite jobbigt, eftersom då måste jag ladda upp IGEN! Jag kunde väl fått göra allt när jag väl peppat mig i flera månader? Men ska jag tänka positivt så fick jag fakriskt vara med en stund, bättre än inget alls. Och om jag får vara med igen, har jag då varit med i en och en halv gång! Och en till tanke: tänk om jag skulle ha gjort bort mig under mina resterane framträdanden? Då var det bara tur att det blev som det blev!
 
 
 
 

Det lilla köket innan sändning, där jag dukat upp nästan allt.

 

Bordet/köket  igen, fast från andra hållet.


Under sändning, då jag passade på att fota lokalen en snabbis och det illa utrymme där jag vistades då jag bakade.


Innan sändning, en bild på Jenny Strömstedt.


Klar för denna gång! Jag är påväg hem i taxi.

Julgodis och julpresenter- Julen 2014 (del 1)

Jag älskar att till julen duka upp massor av julgodis, och jag älskar även känslan av att folk nästan häpnar över hur mycket som finns (ja, sådan är jag...)! Vad mer är, tycker jag att hemmagjorda smarriga godisar/bakverk/bröd är perfekta att ge bort som julklappar. Eftersom jag har en hel del tips och recept gällande detta, vill jag tipsa om nedansånde bakverk. Mums!
 
Vad glad jag är att det är helg, och att jag har arbetat av så mycket av alla sake rjag harf haft planerade (födelsedag, vigsel som jag firade med vänner och familj i tre olika omgångar) och företagssaker. Nu har jag lite texter att skriva innan ju och nyår, en spännande händelse i mellandagarna, men sedan kan jag nog fokusera på bloggen, bakning, julen och bebisen! Och igår hände en så konstig grej (för mig i varje fall). Klockan tio somnade jag på soffan! Det har liksom aldrig hänt förut, och jag är ingen som somnar hur som helst. I världens knasiga ställning också, då jag låg som ett V med magen ner, överkroppen på en stor kudde/armstödet, och benen upp på Arturs knä. Hoppas inte lillen blev mosad!
 
 
Bountygömmor
 
 
 
Chokladbitar med hasselnötter
 
 
 
 

RSS 2.0
Matbloggstoppen