Bönchokladkaka med kaffe

Se originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!

 

Att baka med bönor är hur gott som helst kan jag glatt meddela, vilket är något jag gjort ett flertal gånger under det senaste året. Dessa bönor har en neutral smak, samtidigt som de bidrar till en saftig och krämig konsistens. Jag tror att de är särskilt bra i en kaka med chokladsmak, eller en annan lite mer dominerande smak.

 

Svarta bönor är ganska kalorisnåla (ca 100 kcal per 100 gram), men innehåller relativt mycket kolhydrater (ca 14 g kolhydrater per 100 gram) och är därför ingen produkt som passar bra in i lchf. Svarta bönor innehåller nyttiga vitaminer såsom Vitamin K, och mineralser som fosfor, jod och kalium. Själv kommer jag utan tvekan att fortsätta att baka med bönor många gånger igen!

 

 

 

 

 

Bönchokladkaka med kaffe

 

Se hela receptet på www.bakasockerfritt.se!

 

 

 
 

Healty butternut squash chocolate brownie

Spana in originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
Jag har återigen testat att baka med butternutsquash (butternutpumpa), vilket är en kalorisnål ingrediens som passar utmärkt för att baka mjuka kakor (45 kcal per 100 gram)! Butternutsquash innehåller ca 11 gram kolhydrater per 100 gram (som jag uppfattat det), vilket är relativt mycket om man äter en lchf-kost, men då man använder så pass lite, tror jag att de flesta klarar av det.
 
Resultatet blev en chokladkaka med mycket protein (äggvita och keso), och utan smör. Därför är denna kaka lite magrare än de bakverk jag normalt brukar baka! Jag toppade min kaka med ett tjock lager smält choklad. Mums!
 
 

 

 

Healty butternut squash chocolate brownie

 

Hela receptet finner du på www.bakasockerfritt.se!

 

 

 
 
 
 
 

RSS 2.0
Matbloggstoppen