Mandelkrans
Härligt med lördag! Jag håller för tillfället på och experimenterar med semlor här hemma. Så fort jul och nyår tog slut märker man att semlorna börjar ta plats i affärer, butiker och bloggar. Jag tycker bara det är kul, jag älskar att fira saker! Medan semlorna bakas lägger jag upp ett recept på en fin liten mandelkrans toppad med hallon och grädde. Fräscht och gott!

Mandelkrans
1 äggvita
2/3- 3/4 dl mandelmjöl
1 msk stevia strö
1 krm vailjpulver
eventuellt choklad (jag använde ljus)
Fyllning: grädde, stevia strö, hallon
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitan lätt. Blanda ner mandelmjölet, stevia strö och vaniljpulver. Häll smeten i en rund cirkel (ca 10 cm i diameter) på en plåt med bakplåtspapper. Lägg eventuellt på små bitar av choklad. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt kallna. Strö gärna över florsötning.
Vispa grädde och lägg mitt på mandelkransen. Banda hallon (eller andra bär) med lite sötning och fördela över grädden.
Det ser så fräscht ut!
Vilken fin och inspirerande blogg du har! Jag har vänner med glutenintollerans och ser ut att kunna hitta många fina glutenfria recept hos dig.
Mums ser super gott ut! Kommer du att lägga upp recept på nyttiga semlor? Kram
Blir det bra att bak med Stevia? Smakar det som "vanligt"
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Ser riktigt trevligt ut! mums!
hej, är det tänkt för en eller fler port?