bakasockerfritt

GI-Chokladbollar

Jag älskar chokladbollar och har gjort otaliga varianter på denna godbit. Med dadlar, med malda nötter, inspirerade av LCHF eller mer åt GI-hållet. Dessa är åt det senare, dvs mer GI-aktiga och gjorde på fiberhavregryn för att få de riktigt hälsosamma. Dessutom smaksatta med lite kaffe vilket jag tycker bidrar till en extra god smak. Perfekt att njuta av till fikat!

 

 

 

 

GI-Chokladbollar

 

40 gram rumsvarmt smör
½ msk vispgrädde
2 tsk starkt kaffe
1 dl fiberhavregryn
2 msk riven kokos (alternativt extra havregryn)
2- 2 ½ msk stevia strö
1 msk kakao
½ krm vaniljpulver

 

Riven kokos att rulla chokladbollarna i

 

 

Blanda alla torra ingredienser i en skål eller bunke. Rör ut smöret i detta. Tillsätt kaffe och vispgrädde och rör till en chokladbollssmet. Ställ i kylen i cirka 10 minuter för att stelna en aning. Forma till bollar och rulla i riven kokos.

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Katarina

Fina och jag gillar också att ha kaffe i!

2013-01-04 @ 04:31:50
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Bland bakverk och kastruller

Chokladbollar går alltid hem, alltid lika gott!!

2013-01-04 @ 10:04:07
URL: http://www.peachloveinfood.blogspot.com
Postat av: Linda - Bengtssons Baksida

Tack för ett toppenrecept! Gick hem hos både stora och små här!

Svar: Så roligt att ni gillade dom! Tack :)
Marja

2013-01-13 @ 16:02:57
URL: http://bengtssonsbaksida.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0