GI-Chokladbollar
Jag älskar chokladbollar och har gjort otaliga varianter på denna godbit. Med dadlar, med malda nötter, inspirerade av LCHF eller mer åt GI-hållet. Dessa är åt det senare, dvs mer GI-aktiga och gjorde på fiberhavregryn för att få de riktigt hälsosamma. Dessutom smaksatta med lite kaffe vilket jag tycker bidrar till en extra god smak. Perfekt att njuta av till fikat!

GI-Chokladbollar
40 gram rumsvarmt smör
½ msk vispgrädde
2 tsk starkt kaffe
1 dl fiberhavregryn
2 msk riven kokos (alternativt extra havregryn)
2- 2 ½ msk stevia strö
1 msk kakao
½ krm vaniljpulver
Riven kokos att rulla chokladbollarna i
Blanda alla torra ingredienser i en skål eller bunke. Rör ut smöret i detta. Tillsätt kaffe och vispgrädde och rör till en chokladbollssmet. Ställ i kylen i cirka 10 minuter för att stelna en aning. Forma till bollar och rulla i riven kokos.

Fina och jag gillar också att ha kaffe i!
Chokladbollar går alltid hem, alltid lika gott!!
Tack för ett toppenrecept! Gick hem hos både stora och små här!