bakasockerfritt

Nöt- och fruktbarer

Igår har jag både varit både fly förbannad och sprudlande lycklig på/över/angående skolan. Först fick jag veta de enda tre kommande seminarietiderna (och de sista någonsin, förmodligen) som jag kommer att ha. tre stycken tider på ett halvår. Den enda dagen jag verkligen inte kan ha seminariet på är tisdag. Vilken annan dag som helst skulle ha gått. Men ändå envisas en av de här jäkla tiderna vara på just tisdag! Va fan liksom!

 

Men sedan vände det, det hände en bra sak, och jag blev glad igen! På kvällen när jag gick på indisk restaurang (min vegetariska sizzlar var jättegod som vanligt) så fick jag veta att vi redan har fått resultatet på vår så kallade "RESAF"-kurs. Det visade sig att jag fått ett till A! Jag har nog aldrig blivit så glad över att få ett A som av detta! Eftersom det har varit en uppsats som legat till grund för denna kurs, känns detta betyg på något sätt större än ett betyg av en vanlig salstenta. Jag tycker att man lämnar ut sig på ett helt annats ätt vid en uppsats!

 

Men nu till det detta inlägg egentligen ska handla om nämligen nöt- och fruktbarer! Jag tycker jättemycket om olika frukt- och nötbarer och har under flera år köpt exempelvis "Raw bite" och barer av märket "naked". Dessa är perfekta om man inte har hunnit göra egna barer. Men det händer såklart även att jag gör mina egna, lika gott (minst!) och bra mycket billigare. Dessutom kan man anpassa dem så att det faller "ätaren" i smaken! Därför lägger jag idag upp ett recept på barer av mandlar och färska dadlar (färska dadlar är perfekt att använda då man gör egna barer/ nöt- och fruktbollar), som jag även toppat med ett lager av choklad (går givetvis att utesulta om man vill). Jag har även gjort liknande "frukt- och nötbollar", vilka jag älskar!

 

 

 

 

Nöt- och fruktbarer – ca 6 stycken

 

100 gram färska dadlar
½ dl mandelmjöl
3 msk riven kokos
1 msk hasselnötmsjöl
1 msk kakao

 

Överdrag:
40 gram valfri choklad (jag använder ljus hasselntöschoklad)

 

Blanda mandelmjöl, kokos, hasselnötmsjöl och kakao. Mosa ner dadlarna och rör noga så att dadlarna är helt utblandade. Platta ut nötröran till en fyrant av valfri storlek och tjocklek. Smält chokladen (kan uteslutas) och bred på kakan. Låt stelna och skär i bitar.

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Lana

Mums, vilka godingar! :)
Måste nog också göra lite energibars för min dotter! :)
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana

2013-02-06 @ 19:47:21
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.se
Postat av: Rebecca

åh så gott, måste provas i helgen! :)

2013-02-06 @ 20:49:52
URL: http://www.denksam.wordpress.com
Postat av: Amy's piece of cake

Vilka läckerbitar, vill ha :)

2013-02-06 @ 21:30:59
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: Margot

Åh så mumsiga de ser ut, riktiga läckerbitar!
Grattis till fint resultat med studierna!
Ha det gott!
Kram

2013-02-06 @ 21:54:45
URL: http://mammasblommor.blogspot.com
Postat av: Vonskareng

På hemköp vid mig finns det färdiga torsk & laxburgare, bara att värma i ugnen typ. Perfektaaaa, så rackarns goda!:D behöver inte ens saltas eller ngt ^^

Svar: Det måste spanas in! Tack för tipset!!
Marja

2013-02-07 @ 08:44:58
URL: http://vonskareng.blogg.se
Postat av: Marie Bergman

Men woooow, vad gott!! :)

2013-02-07 @ 21:04:41
URL: http://livetiluxemburg.se/
Postat av: Maria

Oj oj oj ... underbart!!! :)

2013-02-07 @ 22:12:49
URL: http://mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Louisa

Ser SÅ goda ut!

2013-02-09 @ 09:02:54
URL: http://mittgronakok.blogspot.se
Postat av: Frida

Guuud aå goda de ser ut!! Så dessa är nyttiga? :) på ett ubgefär hur många kcal innehåller en bar?

2013-05-15 @ 10:57:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0