Hasselnötsmuffin med banan och honung

Hasselnötsmuffin med banan och honung - 6 stycken
Muffinsmet:
1 stor mogen banan (ca 120 gram)
40 gram smör
2 ägg
1 dl hasselnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk honung
2 mk vispgrädde
1 krm vaniljpulver
ev. 20 gram hackad choklad
eventuell extra sötning (ca 1 msk)
Frosting:
150 gram ricotta/mascarpone
1-2 msk honung efter smak (eller annan sötning)
1 krm vaniljpulver
ev vispad grädde
Muffinsmet
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mosa bananen. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt äggen (gärna uppvispat) och honung och rör om. Rör sedan ner smöret och den mosade bananen. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Frosting
Blanda ingredienserna med varandra, tillsätt vispad grädde för en luftigare frosting. När muffinsen kallnat spristasar/klickar du på frostingen.

Vilken god kombo, hasselnötter och bananer! :) Mums! :)
Ha en fortsatt fin lördag!
Kramar!
//Lana
Mmm... gott!
Vi spelar in melodifestivalen och tittar imorgon, på så sätt kan sonen vara med och titta (blir för sent för honom annars).
Ha en trevlig kväll!
Ser riktigt gott ut!
Ha en trevlig helg!
Kram
Margot
gott :)
Det låter ju supergott! (Jag har ett sånt där fat fast det är grönt!)
herreguuud, åter igen har du gjort det perfekta receptet ! jag e tårögd ( nästan iaf ;) )
första goda muffinsen jag ätit sedan jag började m lchf för 6-7 år sedan. TACK
Gunsan