Avokadokaka med smält choklad

Avokadokaka med smält choklad
½ avokado
1 äggvita
2 msk mandelmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk riven kokos
1½ msk stevia strö
30 gram mörk choklad
2/3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Mosa en mogen avokado och rör ner de torra ingredienserna. Smält chokladen och rör ner det. Vispa äggvitan pösigt med elvisp och rör ner det i avokadoröran. Bröa en liten springform (12 cm) med nötmjöl/riven kokos och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

Får jag ta och testa en dag! Har först nu hittat hasselnötsmjöl! Liite efter....hahah.
När du bakar med avokado, har dess "mognadsgrad" stor betydelse? Förstår att det blir lättare att mosa om den är mogen men ibland när de är mogna kan de smaka lite konstigt. Försämrar det smaken eller ger avokadon någon smak till kakan alls? Ok, dumma frågor kanske... men men :P
Härligt! Idag gjorde jag din andra avokadokaka, mums!
/M
Både den mjuka cashewkakan och denna ser galet goda ut!
Det där måste jag testa! Blir bra till helgen när jag kommer att ha lite äggvita över i kylen! /Therese