bakasockerfritt

Chokladkaka med avokado

Detta måste vara ett av mina favoritbakverk och är mitt bidrag till "Månadens sötsak - Mjuka kakor"! Alla smaker passade perfekt ihop ock konsistensen var perfekt fyllig, kletig och saftig. Det är vid sådanna här tillfällen jag är glad att Artur är allergisk mot avokado. Nu får jag hela kakan för mig själv! Jag äter min bit med en klick nyvispad grädde.

 

 

 

 

 

Chokladkaka med avokado

 

1 mogen avokado
1 ägg
1½ dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
3 msk hasselnötmsjöl
1 tsk kokosmjöl
3-4 msk kakao
ca 5 msk stevia strö
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
2 msk mjölk



Sätt ugnen på 175 grader. Mosa en avokado och blanda ner de torra ingredienserna. Tillsätt ägget och mjölen och rör om väl. Bröa en springform av mindre storlek (ca 16 centimeter, om du har en med 12 centimeter i diamater kan du göra en muffin bredvid) och häll i smeten. Grädda i nedre delen av  ugnen i ca 20 minuter.

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Caroline

Hej! Tänkte höra om du använt sukrin till din bakning någon gång? :)

Svar: Jag gjorde det en period i sommras när jag gjorde min egen blanding av stevia (den som är 300 ggr sötare än socker) och sukrin. Men för att göra mina recept enklare att följa började jag med stevia strö (som är lika sött som socker). Stevia strö går utmräkt att byta ut mot stevia strö, eller tvärtom!
Marja

2013-01-24 @ 20:33:41
URL: http://awesomecaroline.blogg.se
Postat av: tina

Men vilket spännande recept, det bokmärker jag!

2013-01-24 @ 21:01:30
URL: http://www.pickipicki.se
Postat av: Angelica - Vardagsliv med LCHF

Måste börja prova med avokado jag också, det verkar ju gå att använda till så mycket :-)

Svar: Ja, speciellt i kombo med choklad tycker jag är gott i bakverk!
Marja

2013-01-24 @ 21:55:30
URL: http://ankianka.blogg.se
Postat av: Lena

Oj oj oj vad gott det lät!
En kombo jag aldrig provat men känner nu att jag nog måste :)
Ha en trevlig helg. lena från make a head food

Svar: Tack detsamma! Choklad+avokado är en kombo som bara måste testas!
Marja

2013-01-25 @ 09:45:07
URL: http://lena-makeaheadfood.blogspot.se/
Postat av: Lana

Mmm...idag ska jag baka lite! Kanske ska testa med avokado! :)
Ha en underbar fredag!
Kramar!
//Lana

Svar: Vad härligt, jag ska också baka idag :) Tycker absolut du ska testa med avokado! Ha en toppen dag! Kram
Marja

2013-01-25 @ 13:13:45
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.se
Postat av: Baksugen

Kakan ser härligt kladdig ut! :)

2013-01-26 @ 22:39:41
URL: http://baksugen.blogspot.com
Postat av: Monkan

Men vad spännande med avocado i bakverk!!!Måste jag spara!
Kram /M

2013-01-31 @ 19:46:28
URL: http://www.lilltappanskok.blogspot.se
Postat av: Linnéa

Måste testa!!
Svar: Jag gillar också kaffe tillsammans med kakao. Supergott!

2013-02-01 @ 16:30:43
URL: http://stjarnmoln.blogg.se
Postat av: Emmelie

Hur stor blir den?
Tacksam för snabbt svar:)

Svar: Denna kaka passar för en 16 cm stor form! jag gjorde min i en 12 cm, men då blev dte lite för mycket smet.
Marja

2013-02-17 @ 08:48:03
Postat av: Amanda

Spännande! Jag undrar om der går att byta hasselnötsmjölet mot något annat? Mer mandelmjöl?

Tack för en superfin blogg!

Svar: Ja, det går bra att byta mot annat nötmjöl, eller mandelmjöl! jag gillar hasselnötssmaken dock :)
Marja

2013-03-02 @ 07:53:30
Postat av: Sara

Ser så gott ut! MEN, jag försökte göra den nu, och smeten blir jättehård, man kan int "hälla" ut dn i formen utan måste liksom "klicka ut" den och så ligger den i mitten av formen och ser hård ut... Har jag gjort nåt konstigt? Tog nog för stor form, men ändå konstigt att smeten blir så hård? Tack för ev tips! :-)

2014-09-27 @ 19:12:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0