Chokladdoppade havrekakor
Chokladdoppade havrekakor – 10 stycken
50 gram rumsvarmt smör
2 äggulor
1 dl fiberhavregryn
½ dl mandelmjöl
1 ½ msk kokosmjöl
3 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
30 gram hackad sockerfri choklad (jag använder mjölkchoklad)
70 gram sockerfi choklad (jag använde mörk)
1 tsk kokosolja
Blanda havregryn med mandelmjöl, kokosmjöl, stevia strö och vaniljpulver. Tillsätt rumsvarmt smör och blanda tills smöret är välfördelat. Rör därefter ner den hackade chokladen och äggulor och blanda till en deg. Forma degen till cirka 10 kakor på ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 8-12 minuter tills kakorna börjar bli bruna i kantera. Låt kakorna kallna.
När kakorna kallnat smälter du cirka 70 gram choklad tillsammans med 1 tsk kokosolja (går att utesluta). Bred eller doppa halva delen av havrekakorna i chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper (gärna i en kyl).

Haha, de kan jag drömma om..! Men de såg otroligt smaskiga ut!
/M
Mums ser otroligt gott ut! :)
Läs min livsstilsblogg där jag skriver om mitt liv, träning och Lchf. Om två veckor reser jag och min sambo ut i världens med start i Asien. Kika gärna, lämna en kommentar och hjälp mig att få en större blogg. Tack! www.elinsvantesson.blogg.se
De här kakorna skulle jag kunna baka till min dotter som äter glutenfritt! :)
Ha en toppen kväll!
kram
//Lana
Vem vann tävlingen du hade för en tid sedan? ;)
Gott, jag gillar havregryn i kakor, blir lite mer att tugga i!
Kanske något barnen skulle gilla! De är annars skeptiska mot mina LCHF-bak... :-)
Vabuvo iyeyi, itire irobe le ugalah efapunaqe wom uqoqemob kavidixaza a, azidedi vuraz!!!