bakasockerfritt

Nutellafyllda bullar

 

Jag har som jag förut nämnde börjat experimentera med bakerix. Denna gång blev det släta bullar fyllda med min favoritfyllning - nämligen nutella! Läs här om hur du gör nutella. Som pricken över i:t lade jag även till en bit av min favoritchoklad som är sockerfri hasselnötsmjölkchoklad som är sötad med stevia.

 

 

 

 

Nutellafyllda bullar – 4 stycken

 

15 gram smör
1 ägg
1 dl bakerix
2 msk hasselnötsmjöl
2½ msk stevia strö
½ krm vaniljpulver

 

4 sockerfria chokladbitar
4-6 tsk nutella

 

Smör, kakao och stevia strö att toppa med

 

Smält smöret. Vispa ägget pösigt med elvisp. Blanda ner bakerix, hasselnötmjöl, stevia och vaniljpulver i äggvispet. Rör sedan ner smöret. Dela degen i fyra delar och platta ut varje del på ett bakplåtspapper. Lägg ut en chokadbit (jag anänder mjölkchoklad med hasselnötter) på varje degbit och en klick nutella på chokladbiten. Ta upp kanterna på degen och täck chokladen och nutellan så att den göms i mitten. Jag rekommenderar att blöta händera när du aretar med degen då den lätt fastnar på händerna. Lägg bularna med ovansidan ner, så att den ”fula sidan” göms. Grädda bullarna i ca 15-17 minuter i 150 grader i nedre delen av ugnen.  Smält lite smör och pensla de gräddade bullarna. Pudra över kakao och strö över lite stevia strö.

 

 

 

Jag testade även att bre på smält choklad ovanpå ett par av bullarna!

 

 


Kommentarer
Postat av: Jenda

Ser fantastiskt gott ut Marja! :)

2012-08-14 @ 20:21:23
URL: http://jenda.se/
Postat av: Vonskareng

Hmmm vänta lite nu, vad är bakerix o vart får man tag i det?:D

2012-08-14 @ 21:01:23
URL: http://Vonskareng.blogg.se
Postat av: Anna

Du är helt fantastisk! Ser supergott ut :P

2012-08-14 @ 21:08:35
URL: http://overenskommelsen.blogg.se
Postat av: felicia

men asså hjälp va gott!!!!!!

2012-08-14 @ 22:16:05
URL: http://tkhl.wordpress.com
Postat av: Anna/Frostrosor

Vad gott det såg ut! Jag vet inte heller vad bakerix är. Stevia har jag dock koll på.
Du som är inne på dessa produkter, som är nya för många, kan inte du göra en liten ordbok/uppslagslista med dessa ingredienser, där du länkar till dem från varje recept? Tror att det skulle uppskattas av många.

Svar: Bra tips det ska jag absolut göra! Jag gjorde en liten lista, men detta var för 100 år sedan. Ska uppdatera den nu! Bakerix har jag köpt på lchfbutiken.se. Det är ett substitut för mjöl och jäst. Så det är perfekt att baka med om man vill ha bullar, bröd mm.
Marja

2012-08-15 @ 06:33:11
URL: http://frostrosor.blogspot.com
Postat av: Josefine

Gott!

2012-08-15 @ 14:23:38
URL: http://josefinemalmbecker.blogg.se
Postat av: Lana

Oh, vad gott! Nutella måste jag prova göra nån gång! :)
ha en toppen kväll!
Kram kram
//Lana

2012-08-15 @ 18:06:55
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com
Postat av: Emma ❀ My Inspiration

Oj oj oj säger jag bara!! Mmm.. ;)

2012-08-15 @ 18:16:41
URL: http://myinspiration.blogg.se
Postat av: Isabell

Låter otroligt gott! Men är inte det hasselnötter i nutella då? Vet att jag själv fått utslag av det förut, och jag tål inte mandel eller hassel, men jordnöt. Så förblivit lite av ett mysterium för mig! Kram

Svar: Jo, visst är det hasselnötter i nutella. Så det bör du tyvärr undvika. istället för nutellan kan man lägga en annan nötcreme eller bara extra mycket choklad! Hur gott som helst.
Marja

2012-08-15 @ 22:36:25
URL: http://keilys.org
Postat av: Katarina

MUMS!!

2012-08-17 @ 05:52:40
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Tess

Jag dör vad GOTT!

2012-08-17 @ 12:39:37
URL: http://Theresiast.blogg.se
Postat av: Ellen

Kan man använda mer mandelmjöl eller något annat istället för bakerix? Var kan man annars få tag på det? :)

Ser sjukt gott ut!! Älskar din blogg, grymt inspirerande!

Svar: Det går tyvärr inte att byta ut mot mandelmjöl. Bakreix gör så att brödet/bullen blir fluffig och "jäser" vilket inte nötmjöl gör. Det går att köpa på lchfbutiken.se :)
Marja

2012-08-23 @ 20:16:46
URL: http://hogtiskyn.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0