Nutellafyllda bullar
Jag har som jag förut nämnde börjat experimentera med bakerix. Denna gång blev det släta bullar fyllda med min favoritfyllning - nämligen nutella! Läs här om hur du gör nutella. Som pricken över i:t lade jag även till en bit av min favoritchoklad som är sockerfri hasselnötsmjölkchoklad som är sötad med stevia.
Nutellafyllda bullar – 4 stycken
15 gram smör
1 ägg
1 dl bakerix
2 msk hasselnötsmjöl
2½ msk stevia strö
½ krm vaniljpulver
4 sockerfria chokladbitar
4-6 tsk nutella
Smör, kakao och stevia strö att toppa med
Smält smöret. Vispa ägget pösigt med elvisp. Blanda ner bakerix, hasselnötmjöl, stevia och vaniljpulver i äggvispet. Rör sedan ner smöret. Dela degen i fyra delar och platta ut varje del på ett bakplåtspapper. Lägg ut en chokadbit (jag anänder mjölkchoklad med hasselnötter) på varje degbit och en klick nutella på chokladbiten. Ta upp kanterna på degen och täck chokladen och nutellan så att den göms i mitten. Jag rekommenderar att blöta händera när du aretar med degen då den lätt fastnar på händerna. Lägg bularna med ovansidan ner, så att den ”fula sidan” göms. Grädda bullarna i ca 15-17 minuter i 150 grader i nedre delen av ugnen. Smält lite smör och pensla de gräddade bullarna. Pudra över kakao och strö över lite stevia strö.
Jag testade även att bre på smält choklad ovanpå ett par av bullarna!
Ser fantastiskt gott ut Marja! :)
Hmmm vänta lite nu, vad är bakerix o vart får man tag i det?:D
Du är helt fantastisk! Ser supergott ut :P
men asså hjälp va gott!!!!!!
Vad gott det såg ut! Jag vet inte heller vad bakerix är. Stevia har jag dock koll på.
Du som är inne på dessa produkter, som är nya för många, kan inte du göra en liten ordbok/uppslagslista med dessa ingredienser, där du länkar till dem från varje recept? Tror att det skulle uppskattas av många.
Gott!
Oh, vad gott! Nutella måste jag prova göra nån gång! :)
ha en toppen kväll!
Kram kram
//Lana
Oj oj oj säger jag bara!! Mmm.. ;)
Låter otroligt gott! Men är inte det hasselnötter i nutella då? Vet att jag själv fått utslag av det förut, och jag tål inte mandel eller hassel, men jordnöt. Så förblivit lite av ett mysterium för mig! Kram
MUMS!!
Jag dör vad GOTT!
Kan man använda mer mandelmjöl eller något annat istället för bakerix? Var kan man annars få tag på det? :)
Ser sjukt gott ut!! Älskar din blogg, grymt inspirerande!