Kaffekaka med avokado
Kaffekaka med avokado
½ mogen avokado
1 ägg
1 msk mandelmjöl
3 msk riven kokos
2 msk hasselnötmsjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk kakao
ca 3 msk stevia strö
2/3 tsk bakpulver
1 ½ krm vaniljpulver
1 msk mjölk
½ tsk snabbkaffepuver
1 msk hett vatten
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda kaffet med det varma vattnet. Mosa en avokado och blanda ner de torra ingredienserna. Tillsätt ägget, kaffet och mjölken och rör om väl. Bröa en 12 cm stor springform och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Servera med grädde!
Spännande med avokado i kakan. Måste erkänna att det låter konstigt, men jag misstänker att det inte alls smakar avokado av slutprodukten. :-)
Låter väldigt gott och spännande med avokado i:) får jag testa nån dag;)
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Wow, häftigt med avokado! Jag ser ju på bilden hur smarrig denna kaka är! Måste testa! Sparar receptet! :)
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Hjälp vad mycket gott du bakar!
Jag borde egentligen också baka sockerfritt eftersom min man är diabetiker och alla mår vi ju bra av det.
Jag gillar avokado i bakverk massor och har bakat en hel del med avokado! Så gott och roligt att experimentera med avokado.
Ser ju jättegott ut men chokladkakor utan avokado är uppskattade. :)
Gud vad gott det där lät!!