Chokladkaka med pistagenötter
Nu är det uppsatsskrivande som gäller för hela slanten. Eller snarare uppsatsrättning! Igår hade vi vår sista peer review och den slutgiltga versionen av uppsatsen ska in på söndag (vi fick två dagar förlängd inlämningstid). Som tur är behöver vi inga allt för omfattande omgörningar, men det är ändå en hel del som måste justeras, vilket minst sagt tar sin lilla tid. Nu vet jag vad jag ska göra de närmsta dagarna! Idag har jag dessutom hunnit med en sväng till universitetet, varit hundvakt, jobbat och handlat... Snart dags för middagslagning!
Idag fortsätter jag med ett till pistagerecept. Pistage är riktigt smarrigt i både mjuka kakor och småkakor. Och jag som är ett stort fan av choklad har självklart även kakao i denna kaka!

Chokladkaka med pistagenötter
30 gram smör
1 ägg
½ dl mandelmjöl
20 gram finhackade pistagenötter
1 1/3 msk kakao
3 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och finhacka pistagenötterna. Blanda alla torra ingredienser inklusive pistagenötterna med varandra. Tillsätt ägg och det smälta smöret. Smöra och bröa en liten springform (12 cm i diameter) med mandelmjöl och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min.

Du frestar och frestar och frestar mig! Den här kakan låter otroligt gott och helt i min smak! :)
Ha en toppen kväll!
Kram
//Lana
Det ser lika gott ut som vanligt och jag blir lika sugen varje gång jag kikar in :)
Gott! Pistagenötter gillar jag också!
ohoj fullt upp minsann! den här kakan ser riktigt god ut!! vill testa! måste köpa hem pistagenötter då bara..
Ser super gott ut!