Chokladkaka med avokado
Detta måste vara ett av mina favoritbakverk och är mitt bidrag till "Månadens sötsak - Mjuka kakor"! Alla smaker passade perfekt ihop ock konsistensen var perfekt fyllig, kletig och saftig. Det är vid sådanna här tillfällen jag är glad att Artur är allergisk mot avokado. Nu får jag hela kakan för mig själv! Jag äter min bit med en klick nyvispad grädde.

Chokladkaka med avokado
1 mogen avokado
1 ägg
1½ dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
3 msk hasselnötmsjöl
1 tsk kokosmjöl
3-4 msk kakao
ca 5 msk stevia strö
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
2 msk mjölk
Sätt ugnen på 175 grader. Mosa en avokado och blanda ner de torra ingredienserna. Tillsätt ägget och mjölen och rör om väl. Bröa en springform av mindre storlek (ca 16 centimeter, om du har en med 12 centimeter i diamater kan du göra en muffin bredvid) och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Hej! Tänkte höra om du använt sukrin till din bakning någon gång? :)
Men vilket spännande recept, det bokmärker jag!
Måste börja prova med avokado jag också, det verkar ju gå att använda till så mycket :-)
Oj oj oj vad gott det lät!
En kombo jag aldrig provat men känner nu att jag nog måste :)
Ha en trevlig helg. lena från make a head food
Mmm...idag ska jag baka lite! Kanske ska testa med avokado! :)
Ha en underbar fredag!
Kramar!
//Lana
Kakan ser härligt kladdig ut! :)
Men vad spännande med avocado i bakverk!!!Måste jag spara!
Kram /M
Måste testa!!
Svar: Jag gillar också kaffe tillsammans med kakao. Supergott!
Hur stor blir den?
Tacksam för snabbt svar:)
Spännande! Jag undrar om der går att byta hasselnötsmjölet mot något annat? Mer mandelmjöl?
Tack för en superfin blogg!
Ser så gott ut! MEN, jag försökte göra den nu, och smeten blir jättehård, man kan int "hälla" ut dn i formen utan måste liksom "klicka ut" den och så ligger den i mitten av formen och ser hård ut... Har jag gjort nåt konstigt? Tog nog för stor form, men ändå konstigt att smeten blir så hård? Tack för ev tips! :-)