Mazarinkaka med hallontäcke
Igår fick jag en riktigt glad överraskning, då jag fick tillbaka mitt tentaresultat! De senaste terminerna har det gått, enligt mig, överraskande bra på tentorna. Det är så att jag blir lite stolt över mig själv! Detta får jag fira genom att gå på Indisk restaurang ikväll :)
Mazarinsmaken tillsammans med hallon är en av de godaste kombinationerna jag vet (och följden är att jag bakar med denna kombinationen lite då och då). Härom veckan gjorde jag en mazarinkaka som jag toppade med enn lager med mosade hallon. Riktigt saftig blev den dessutom!

Mazarinkaka med hallontäcke
30 gram smör
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
2 msk mjölk/grädde
2 msk stevia strö
2-3 droppar bittermandelarom
½ krm vaniljpulver
Hallontäcke:
80 gram hallon
1 msk vispgrädde
½ krm vaniljpulver
ev sötning
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Tillsätt bittermandelarom och ägg och blanda väl. Tillsätt till sist smöret. Häll smeten i en smord och bröad springform (12-cm i diameter). Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Lägg ingredienserna till hallontäcket i en kastrull. Värm och låt skjuda tills hallonkrämen tjocknat. Är den för rinnig går det bra att låta den rinna av i en sil. Fördela över hallonröran på mazarinkakan.

Har du eller har du tänkte göra kubb vid något tillfälle? Det är någonting jag verkligen saknar! :)
MAzarinkaka är vi väldigt förtjusta i här, men med hallontäcka har vi inte testat, låter väldigt gott.
Grattis till tentan, klart du ska fira! Mazarinkakan ser god ut!
Ja, jag gillar också jätte mycket smakerna av mazarin och hallon ihop! Roligt att det gått bra med tentorna, grattis!
oj vad gott det ser ut!! denna borde jag testa! :)
Kan man skippa hasselnötsmjölet och köra med t ex bara mandelmjöl?
Ser supergott ut, första besöket på din sida men garanterat inte sista :D
Grattis till fina resultat! Duktig du är! :)
Kakan ser farligt god ut! :)
Ha en toppen kväll!
Kram kram
//Lana
Haha, jag läste först margarinkaka och tänkte -nämen usch ;-) Men men sen läste jag lite mer noggrant och åååå så gott det låter och ser ut :-)
Det här måste provas i helgen...låter hur gott som helst!! :-) Grattis till tentaresultaten:-)
Hej!
Jag tänkte testa denna men är allergisk mot hasselnötter. Vet du om det är bäst att byta ut det mot mandelmjöl eller bakepro? :) Tacksam för svar! Gärna i min blogg, annars lär jag missa det..;)