Arraksbollar med dadlar
Jag är för tillfället helt tokig i choklad. För att stilla suget har jag (bland annat) bakat chokladbollar. Jag kan varierna mina chokladbollar i alla oändlighet! Denna gång har jag en bas av färska dadlar (underbart goda och mycket smarigare än torkade enligt mig) och finhackade nötter. Sedan har jag smaksatt de med lite arraksarom, vilket är en smak jag gillar!
Arraksbollar med dadlar – ca 8 bollar
5 stycken färska dadlar (ca 50 gram)
40 gram pecan- och valnötter
½ dl riven kokos
1 msk kakao
1 -1 ½ krm arraksarom
ca 1 msk vatten
Finhacka nötterna och blanda med kokos och kakao. Tillsätt arraksaromen. Mosa ner de färska dadlarna och arbeta till en chokladbollsröra. Tillsätt vatten efter önskad konsistens. Rulla bollar och rulla gärna i riven kokos.
Chokladbollar är ju hur gott som helst, med dadlar i har vi sett flera som gör och det låter verkligen spännande!
Daddlar ger nog en härligt god sötma till chokladbollarna. :-)
Smakade just dina knäcke-bitar - jättegoda - med en ostbit och ett glas rött. När får vi receptet?!Vovven ligger här i soffan och mår bra. Simma lugnt! Lars