Mandel- och hasselnötskaka
Mandel- och hasselnötskaka:
Botten:
20 gram smör
1 ägg
½ dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
3 msk hasselnötsmjöl
ca 2 ½ msk stevia strö
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
10 gram grovhackade hasselnötter
Chokladtopping:
¾ dl vispgrädde
20 gram mörk sockerfr choklad
½ krm vaniljpulver
1 tsk stevia strö
Botten
Smält smöret. Vispa äg och sötnin pörisgt med en elvisp. Häll i resterande ingredienser inklusive det smälta smöret och rör om. Smöra och bröa en 12-centimters springform med mandelmjöl och äll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i crika 25 minuter. Låt kakan svalna.
Chokladtopping
Smält chokladen och låt den svlana. Vipa grädden tjock. Mot slutet av vispningen häller du i choklad, sötning och vaniljpulver. Bred över chokladgrädden på den avsvalnade kakan.
Jag vill även påminna att tävlingen om NuNaturals stevia-droppar är avslutad!
Wow det ser toppen ut! Jag har slutat äta gluten nu och är därför lite extra nyfiken dina recept :)
Jag är verkligen hur imponerad som helst av dig! Du är verkligen hur duktig som helst på att baka! :D
Ha en bra dag!
/Malin