Kaffekaka med chokladbitar
Kaffekaka med chokladbitar
20 gram smör
1 ägg
3/4 dl mandelmjöl
1 tsk kokosmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
1 msk riven kokos
1 ½ msk stevia strö
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 msk hett vatten
2 krm - ½ tsk snabbkaffepulver
30 gram hackad mjölkchoklad
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda hett vatten och kaffepulver. Blanda alla torra ingredienser (inklusive hackad choklad i en bunke). Tillsätt det smälta smöret, kaffet och ägget och rör om tills allt blandats. Fördela smeten i smord och bröad springfrom (12 cm i diameter). Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter (kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten). Låt kakan svalna och få stå till sig i minst ett par timmar.
Oj så gott det lät! Jag älskar kaffe jag med:)
Jag är så nyfiken vilka det var som vann NuNaturals Stevia-tävling, håller tummarna att jg var en utav dem :)
Tack för alla goa receptet, jag har testat måsga men favoriten är chokladkaka med avokado :)