Blåbärsgrottor
Blåbärsgrottor
Se hela receptet på www.bakasockerfritt.se!
Blåbärssylt
Börja med att lägga blåbären i en kastrull tillsammans med grädde och stevia strö. Mosa blåbären med en sked. Låt stå på svag värme tills det tjocknar (ca 20 minuter). Rör om då och då. Medan sylten värms kan du börja med kakdegen.
Kakdeg
Sätt ugnen på 150 grader. Finhacka pecannötterna och blanda med resterande torra ingredienser. Blanda därefter ner smörer och blanda till en kakdeg. Forma kakdegen till runda bollar på en plåt med bakplåtspapper. Gör en grop i varje boll. Fördela blåbärssylten i varje grop. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Jag råkade göra lingongrottor en gång efter att ha letat länge i butiken efter den hallonsylt med högst andel bär. Och då råkade det bli lingonsylt ;0) Men det blev ju bra det med!
Mumma, dessa var galet goda! :-)