Päronkaka med tosca
Nu är det helg och ledighet för de flesta därute, inklusive jag själv! Lite svårt att fatta att jag nu faktiskt kommer vara jobbfri både kvällar och helger. Jag hade ju ändå jobbat kvällar och helger i nästan tre hela år. Men nu blir det nästan bara jobb på vardags dagarna. Frågan är bara hur jag ska få ihop lika mycket på hälften så lite tid nu när kvällar och helger inte är tillgänliga för jobb? Aja, det får jag nog allt reda på de kommande tre veckorna. Hej skola och jobb varje dag!
Vad ska ni göra i helgen? Kanske baka en päronkaka? Ikväll ska i alla fall jag gå på bio och se "Bourne Legacy".
Päronkaka med tosca
Päronkaka:
35 gram smör
1 ägg
½ dl mandelmjöl
2/3 msk kokosmjöl
4 msk stevia strö
½ msk hasselnötsmjöl (jag mixar hasselnötter utan skal)
½ tsk bakpulver
½ krm vaniljpulver
½ päron (50 gram)
Toscatäcke:
20 gram smör
1½ msk grädde
½ - 3/5 dl mandelspån
1½ msk stevia strö
Päronkaka
Smält smöret och vispa ägget med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt därefter smöret och ägget. Skär bort mindre bitar av ett päron utan skal så att du får 50 gram päronbitar. Blanda ner dessa i smeten. Bröa en liten 12 centimeters springform med nötmjöl och häll i päronsmeten.
Toscatäcke
Smält smör, gräddeoch stevia strö i en kastrull. Låt skjuda i ca 5 minuter tills vätskan tjocknar samtidigt som du rör om då och då. Tillsätt mandelsån. Fortsätt skjuda eller häll på mer grädde tills du får önskad konsistens (”smeten” ska inte vara för tjock).
Grädda först päronkakan utan täcket mitt i ugnen i 175 grader i lite mer än 20 minuter. Lägg på toscatäcket och fortsätt tills kakan är fast (ca 10 minuter, men känn med en sticka).
Om du vill göra denna kaka i en 24-centimeters form så fyrdubblar du alla ingredienser.
Toscakaka är ju så gott!
Vilken härlig kaka! Håller med - tosca är riktigt gott!
Vilken härlig kaka! Håller med - tosca är riktigt gott!
Oh, så himla gott! Bäst att jag går äter någon riktig mat, för annars blir jag bara sugen på den läckra kakan! Du frestar mig som vanligt! ;):)
Ha en fin fredagskväll!
Kram kram
//Lana
Å, den såg god ut! Tosca, mmm...
Jag får norrlandsbesök i morgon ska bjuda på god köttbit! :)
Hoppas bion var bra!
/M
Just, såg din lilla form, bra med inte så stor! Var har du köpt den? Jag har letat små rektangulära men inte hittat.
/M
Vad händer i helgen hos dig?
Mm! Päron med Tosca låter inte helt fel :)
guuuud vad gott!! hopppas filmen är bra! :D
Vad god kakan ser ut!
åh va gott,tycker vanlig tosca är lite tråkig men med päron kan ja tänka mig att den blev grymt god och saftig.
Tack för inköpstipsen på formarna.
Då måste jag alltså bl à till IKEA...inte mitt favvoställe, blir lätt nervös och frustrerad där, hehe! Åhléns är närmare...
Trevlig helg! /M
Åh det här är en kaka helt i min smak. Ibland glömmer man liksom bort päron, i alla äpplefrossa.
Den här måste jag verkligen testa!! :)
Den kakan ser supersmaskig ut, så gott med tosca ovanpå! Har inte gjort någon kaka med tosca sedan jag började med lchf, kanske dags nu:)
Ha en fin söndag!
Men så god den ser ut, verkligen! Jag är för tillfället mycket inne på plommon i min bakverk, men kanske borde gå över till päron.
Kram Malin
ÅÅ det måste jag prova :) låter spännande :)