Jordnötskakor med choklad
Jag har märkt att jordnötskakor är en väldigt populär liten kaka (många sökningar på detta). Har jag rätt om jag tror att ni vill ha ett till recept på jordnötskakor? Här kommer i viket fall som helst mitt tredje recept på just kakor med jordnötter. Denna gång har jag gjort dem med chokladsmak!
Jordnötskakor med choklad - 5 stycken
30 gram rumsvarmt smör
25 gram jordnötter (jag använder salta)
½ msk kokosmjöl
2 ½ msk riven kokos
2 1/3 msk stevia strö
1 – 1 1/3 msk kakao
1 krm vaniljpulver
Eventuellt sockerfri ljus choklad (ca 10 gram per kaka)
Finhacka jordnötterna och blanda med resterande ingredienser (förutom den sockerfria chokladen). Gör fem stycken runda, platta kakor av degen och lägg på en plåt med baplåtspapper. Låt kakorna ha lite mellanrum mellan sig då de flyter ut en aning. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader i 9-10 minuter. Se upp då kakorna lätt blir brända utan att de syns då de är mörka. Låt kakorna svalna. Smält cirka 50 gram ljus choklad (jag använder hasselnötschoklad) och bred på de kalla kakorna. Låt chokladen stelna och servera!


Å, jag kan se att jag tycker om de! Det här receptet måste jag spara!
/M
Vilka goda! :)
Jag har bakat dina päronmuffins idag! Kommer att lägga ut de på min blogg imorgon! :) De blev sååååå goda! Fast jag har gjort lite ändringar... (som vanligt) :)
Ha en fin lördagskväll!
Kram kram
//Lana
Vilken kaka vill ha :)
åååååååh goott gott gott gott!!!!
justdt, tänkte på de där chipsen du skrev om, med rotfrukter.. har velat testa dem! men tyvärr innehåller de gluten, iaf när jag kollade sist haah.... :( :( ser galet smarriga ut iaf!
Kan man använda något annat istället för nötter? Tål inte :(
MUMS! ser fantastiskt gott ut!