bakasockerfritt

Chaifrön och Skyr

 
Idag har jag varit på loppis vid aspudden med Artur. Det var riktigt mycket folk och rejält trångt. Och eftersom det var rätt kyligt ute var jag lite trött och inte helt taggad på att gå i timmar och kolla på gamla saker. Men lite småsaker fick vi till slut med oss.
 
Hela dagen hade jag sett fram emot att gå till Amys och fika, för jag hade nämligen läst att de har LCHF-fika där. Men med min vanliga tur stod det en lapp på dörren om att de hade "Spontan-ledigt". Gah! Då bestämde vi oss för att gå till Hermans, för där ska de i alla fall ha rawfood. Men nej. Det hela slutade med att jag åkte hem och och upptäckte att jag inte hade mina nycklar på mig. Tur att artur då bara var en kvart bort! Mindre kul att det tidigare hade tagit oss två timmar att åka fram och tillbaka i stan helt i onödan!
 
 
Jag vill passa på att tipsa om ett par podukter mitt i allt klagande. Det ena är Chaifrön. Enligt "mat&hälsa" så ger två tsk mer omega-3 än en portion lax, kalk motsvarande flera glas mjölk och 30% mer antioxidanter än blåbär! Vilket superfrö!
 
 
Den andra produkten är naturell Skyr. Förut fanns det bara med smak och hade ganska mycket tillsatt socker. Men nu då det finns utan socker har jag köpt hem en hel del! Jag blandar med bär eller nötter och toppar med lite honung och/eller annan sötning.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lana

Jag brukar också använda chiafrön när jag bakar bröd. Och jag har också köpt chiamjöl till dotterna glutenfri bakande! :)
Härligt med loppis! Jag älskar att gå på loppisar!
Ha en fin söndag!
Kram kram
//Lana

Svar: Chaimjöl har jag ännu inte köpt, men det ska jag hålla utkik efter! Ha en bra söndag du med:)
Marja

2012-09-09 @ 15:27:03
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com
Postat av: Margot

Chiafrön har jag också köpt och blandar med lite när jag bakar bröd. Skyr har jag inte sett tidigare, ska hålla utkik när jag är i affären nästa gång, kul att testa nya grejer!
Ha det gott!

Svar: Hr själv chaifrön i fiberhavregrynsgröt ibland. Rekommenderar skyr naturell, proppfull med protein (dock med låg fetthalt). Älskar att testa nya saker, speciellt då man får nya favoriter ;)
Marja

2012-09-09 @ 16:22:38
URL: http://mammasdeli.blogspot.com
Postat av: emilia.webblogg.se

Allt bra ? :)
Kram

2012-09-09 @ 16:43:56
URL: http://emilia.webblogg.se/
Postat av: Monkan

Vilken dag! Det är såna dagar man vet att det bara kan bli bättre...kanske...
Tur du kan baka så gott!
Chaifrön måste jag testa!
/M

2012-09-09 @ 19:49:34
URL: http://www.lilltappanskok.blogspot.se
Postat av: Ann

Hej Marja! Vad intressant med en bakblogg utan socker:)! Jag blev lite nyfiken på Naturell Skyr, vad är det för skillnad på den och "vanlig" yoghurt?

Svar: Skyr innehåller mycket mer protein än vanlig yoghurt. den som jag äter innehåller 11 gram protein på 100 gram skyr!
Marja

2012-09-10 @ 11:38:25
URL: http://matblogg.se
Postat av: Sanna

Jag använder mina chaifrön till allt! Kommer vara sjukt omega-3-boostrad efter denna höst :)

2012-09-10 @ 15:11:09
URL: http://engnuttasocker.blogg.se
Postat av: vonskareng

smakar skyr som naturell kvarg? tkr nämligen inte att det är så där supergott :3 men om den är mera lik yoghurt, namnam då vill jag köpa hem ett par burkar!

Svar: Skyr är inte så "strävt" som kvarg, utan milt som yoghurt! Fast mycket tjockare.
Marja

2012-09-12 @ 13:26:36
URL: http://www.vonskareng.blogg.se
Postat av: sarah

hur mycket kolhydrater är det i skyr? :)
Vart köper man chaifrön? :D

Svar: 3,5 gram per 100 gram. Jag köpte min chaifrön på ica maxi, de lär finnas i lite större livsmedelsaffärer :)
Marja

2012-09-20 @ 15:27:40
URL: http://girlyciousdiet.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0