bakasockerfritt

Blåbärskaka med smetana

 

Jag har ju som jag tidigare nämnt testat att baka med smetana. I denna blåbärskaka eftersrävade jag en riktigt kladdig konsistens, vilket jag gissade smetena skulle bidra med. Kladdig blev det också (kan ju också bero på gräddningstiden)! Jag har haft stora och söta blåbär i denna kaka, vilket jag tycker har gjort den extra smarrig. 

 

Nu måst jag skynda mig att städa undan bakstöket och ta mig till skolan. Ikväll om allt går enligt planerna kanske jag dessutom ska gå ut och äta lite indikt. Mums!

 

 



Blåbärskaka med smetana

 

30 gram smör
45 gram smetana
1 ägg
2/3 dl mandelmjöl (jag gör mitt eget av sötmandlar med skal)
1 msk hackade hasselnötter utan skal
1½ msk kokosmjöl
3 2/3 msk stevia strö
2/3 krm vaniljpulver
40 gram blåbär (jag anänder mig av stora och söta)
ett par rutor sockerfri choklad

 

Smält smöret tillsammans med smetana. Blanda i mandel- och kokosmjöl, hackade hasselnötter, stevia stö och vaniljpulver. Häll ¾-delar av smeten i en liten form på 12 centimetar som är smord och bröad med mandelmjöl. Häll på blåbär (jag använde mig av lite sötare blåbär). Riv ett par rutor choklad ner i smeten som är kvar och blanda. Häll på resterande smet ovanpå blåbären. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30-35 minuter.

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Cammie B

Den skall göras imorgon! Är man sjuk får man unna sig (a)

Svar: Vad kul att du gillar receptet! Får hoppas att du kryar på dig snart. Verkar som om många är sjuka nu!
Marja

2012-09-06 @ 16:59:57
URL: http://cthis.blogg.se/
Postat av: Pernilla

blåbärskaka är ju såå gott :)

2012-09-06 @ 19:03:24
URL: http://chibichibimoon.blogg.se
Postat av: Anna

Mums! Har gjort en variant med kokos och den var riktigt god, men får nog allt testa din =) Blev de någon avokado?=)

2012-09-06 @ 20:26:33
URL: http://overenskommelsen.blogg.se
Postat av: matmedmera

Roligt baka sockerfritt. Tänkte på dina mått här. Du menade säkert matskedar när du räknade upp stevia, för att det står dl?

Svar: Oj, tack för att du sa till! Det ska jag genast ändra!
Marja

2012-09-07 @ 07:25:17
URL: http://www.matmedmera.eu
Postat av: Vonskareng

Mumsiiii ska testa denna :D kanske kan ha andra bär i?:)

Svar: Kan tänka mig att hallon (eventuellt mosade) skulle vara gott att hälla i!
Marja

2012-09-07 @ 08:41:32
URL: http://vonskareng.blogg.se
Postat av: Anna Haeggman

Ett tips. Om ma ska göra EN kaka till en samling "sötnosar". ca 10-15 tjejer och barn i varierad ålder. De är alltså vana att äta vanligt fika och jag vill visa att lchf fika är gott. Vad skulle du tipsa om då? Vad är din personliga favorit som smakar som "vanligt" eller godare. Och vad upplever du går hem hos andra?
Tacksam för svar. :)
Mvh Anna

Svar: http://bakasockerfritt.blogg.se/2012/july/paron-och-kanelkaka.html, http://bakasockerfritt.blogg.se/2012/july/devils-food-chokladmuffins.html, http://bakasockerfritt.blogg.se/2012/august/karleksmums-lchf.html, http://bakasockerfritt.blogg.se/2012/august/chokladmuffins-a-la-marja.html. Här är fyra favoriter. Jag älskar choklad, märks det?
Marja

2012-09-07 @ 09:25:12
Postat av: Lana

I Ryssland använder vi alltis smetana i bakning! bakverk blir ju mer saftiga! :)
Kakan är ju underbar! Som vanligt!
ha entoppen fredag!
Kram kram
//Lana

2012-09-07 @ 11:16:01
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com
Postat av: Katarina

Blåbär är så gott i kakor och jag gillar när det är kladdigt :)

2012-09-07 @ 15:54:10
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Anna Haeggman

Hej igen!!
Stort tack för dina tips!! Vet inte vad jag ska välja av det. Får fundera.
Idag ska jag iallafall baka till ett helt annat sällskap. Jag ska testa din päron och kanelkaka fast jag ska byta ut pärona mot äpplen och servera hemmagjort vaniljsås till istället för topping.
Trevlig helg!!

Svar: Vad kul att läsa! Päronkakan är väldigt god även utan toppingen :) Och med äpplen säkerligen! Ha en underbar helg!
Marja

2012-09-08 @ 10:42:06
Postat av: Rebecca

Ohh vad den ser god ut!

2012-09-16 @ 18:43:27
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0