Pumpakaka
Det här är den första halloweenen (okej, veckorna innan halloween) som jag bakar med pumpa. Jag har gjort paj, muffins och en mjuk kaka på just detta. Idag lägger jag upp receptet på kakan. Den är som vanligt gjord i min lilla springform och efter gräddningen toppade jag den med grädde smaksatt med vaniljpulver.
Pumpakaka
80 gram butternut squash
2 msk vispgrädde
30 gram smör
1 ägg
1 dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
3 ½ msk stevia strö
30 gram hackade pecannötter
1 krm vaniljpulver
½ tsk kanel
½ tsk bakpulver
Hacka en bit pumpa i småbitar och lägg i en kastrull tillsamans med två msk vispgrädde. Skjud tills pumpan är mjuk (ca 10 minuter) och mixa den sedan slät. Smält smöret. Hacka pecannötterna och blanda med resteande torra ingredienser. Vispa ägget pösigt med elvisp och rör ner det, smöret och pumpamixen bland de torra ingredienserna. Bröa en liten sprinform (12-centimeter) och häll i smeten. Grädda i 175 grader, mitt i ugnen i ca 30-40 minuter. Kakan får gärna vara lite kletig i mitten. Känn med en sticka tills du har önskat resultat! Låt kakan svalna och toppa med vaniljgrädde.

Vilken fin kaka! Jag har lagat pumpa ett bra tag nu... det är så gott!
Det ser gott ut!
Kakan ser mycket god ut!
Oh, så gott! Hade kunnat äta upp denna underbara kakan på en gång! :)
Tur att jag har mina kokta ägg till frukost! ;)
Ha en fin dag!
kram kram
//Lana
En supergod och enkel tårta att fixa till! Tusen tack för receptet! // Lotten