Dadel- och nötkaka
Jag älskar färska dadlar, men se upp för dom om du inte tål så mycket kolhydrater! De är väldigt söta, vilket gör att jag i denna kaka inte använder så mycket stevia strö. Och glöm inte att färska dadlar inte är samma sak som torkade dadlar, de färska är bra mycket godare (enligt mig) och dessutom mjukare. Pecan- och valnötterna jag har till massar verkligen perfekt med dadlarna!

Dadel- och nötkaka
30 gram smör
1 ägg
30 gram val- och pecannötter
2 msk riven kokos
1 msk kokosmjöl
1-1 2/3 msk stevia strö
3 krm bakpulver
40 gram färska dadlar, med uttagen kärna
3 msk vatten
1 msk vispgrädde
Mosa de färska dadlarna i en kastrull. Tillsätt 3 msk vatten och låt skjuda tills dadlarna ”pureats”/mosats. Tillsätt grädden och skjud återigen tills vätskan avdunstat och konsistensen är som en puré.
Smält smöret. Vispa ägget med elvisp. Finhacka val- och pecannötter (30 gram totalt) och blanda med resterande torra ingredienser. Rör ner smöret och därefter ägget. Lägg hälften av smeten i en liten springform som är 12 cm. Fördela dadelpurén över och sedan resten av smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15-17 minuter.
hej måste gratulera till en riktigt bra och inspirerande blogg.
jag undrar hur du äter och varför? :)
Vilken smaskig kaka! Det receptet sparar jag och ska baka senare fram till juletider! (hoppas bara att jag får tag i färska dadlar då!)
ha en toppen kväll!
Kram kram
//Lana
Den här vill jag göra till advent!
Det ser gott ut och dadlarna ger mycket smak till bakverk!
Gud så gott det lät och såg ut! Jag älskar dadlar :)