Chokladtryffel med mascarpone
Jag älskar choklad. Jag gillar att äta choklad och jag gillar att baka med choklad. Om du också gör det rekommenderar jag att testa mina chokladtryfflar! De är krämiga och har en kraftig kakao/chokladsmak. Dessa små godingar passar utmärkt att ta till en kopp thé eller kaffe, eller varför inte framför en god film?
Chokladtryffel med mascarpone – 10 stycken
60 gram smör
70 gram mascarpone
80 gram mörk sockerfri chokad
ev. hasselnötter
Ca 100 gram mörk sockerfri choklad att doppa i
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen (80 gram) i bitar och rör tills den smält. Blanda ner mascarpone och eventuell sötning. Blanda väl så att alla klumpar försvinner. Häll eventuellt ner hela/delade/hackade hasselnötter. Låt tryffeln kallna i minst ett par timmar i kylskåpet så att smeten tjocknar och blir hård. (Jag lät den vila i kylskåp över natten.) Är tryffeln allt för hård, låt den tina i rumstemeratur en stund. Forma chokladtryffeln till bollar. Smält därefter ca 100 gram choklad. Doppa tryffelbollarna i chokladen och lägg på bakplåtspapper för att stelna.
Rulla eventuellt i kakao!
Dessa chokladtryfflar är perfekta att ge bort till någon du tycker om!
Oh, vilka goda! Receptet sparas fram till julgodis-tider! :)
Ha en toppen kväll!
Kram kram
//Lana
Håller med föregående kommentator! Dessa ska bakas till jul :D
Mmmmmm ser helt underbart goda ut!!
Kommer garanterat testa dessa :)
De ser helt fantastiska ut! Dock har jag själv aldrig gillat tryfflar :(
Hej! En fråga. Du använder ofta mascarpone i dina recept. Vad är det för skillnad på mascarpone och tex annan färskost som philadelpia? Går det att byta ut tror du?
Mvh Anna
Detta såg riktigt gott ut - jag brukar ha pippi på att testa olika tryffel till julen. Detta ser ut som något som kommer att läggas i skålarna....
Fy bubblan vad det där måste vara underbart! Jag ÄLSKAR choklad! Går det att byta ut mascarponen mot lättkvarg, tror du?