Chokladtarteletter
Åh, vad jag är glad över att det är helg! Det ska självklart pluggas en del, eftersom jag har två tentor nästnästa vecka, men jag ska ändå passa på att träna, baka och träffa familjen. Sedan behöver ju också lägenheten städas...
Jag måste ju använda de mördegsformar jag köpte i somras! Denna gång använde jag formarna till att göra chokladtarteletter. Jag har fotat dessa när de fortfarande är kvar i formarna, men de går utmärkt att ta ut när de svalnat.
Chokladtarteletter - 4 stycken
Chokladdeg:
25 gram smör
3 msk mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 ½ msk stevia strö
2 tsk kakao
Chokladkräm
2-4 msk grädde
50 gram mascarpone
ca 1 msk kakao
ca 1½ -2 msk stevia strö
Ett par rutor sockerfri choklad att hacka över
Chokladdeg
Blanda de torra ingredienserna.Tillsätt smör (osmält) och blanda till en deg. Fördela i fyra mördegsformar. Grädda formarna mitt i ugnen i 150 grader i ca 7 minuter. Låt svalna.
Chokladkräm
Vispa grädde och mascarpone fluffigt med en elvisp. Vispa även ner sötning och kakao. Fördela chokladkrämen i de avsvalnade kakformarna. Hyvla choklad med en potatisskalare (eller hacka) över tarteletterna.
Tartletterna går bra att ta ur formarna då de fått kallna i kyl ett par timmar. Är de fortfarande ljumma går de lätt sönder.

Som vanligt hur goda som helst! :) Du har så många goda recept på läckra bakverk så jag har nästan ångest över vad jag ska välja! ;)
Det blir definitivt ett och annat recept från dig att baka på jullov! :)
Ha en fin lördag!
Kram kram
//Lana
Ååh fina!!!
åh vad ja blir sugen nu,har oxå velat ha såna tartlett formar men ganska svårt och hitta 8cm formar.
Åh va gott det ser ut, dem ska jag prova någon gång, dock utan chokladkrämen (hur god den än ser ut) då jag inte äter mejerier, men det borde väl funka ändå :)
Tack för receptet! :)