Chokladmoussetårta på mandelbotten

Chokladmoussetårta på mandelbotten
Mandelbotten:
25 gram smör
½ dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
1-1½ msk stevia strö
½ krm vaniljpulver
Chokladmousse:
80-100 gram mörk sockerfri mörk choklad
1 äggula
1 dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver
½ msk stevia strö
Mandelbotten
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda med (osmält) smör till en deg. Fördela i botten av en 12-centimeters springform. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 8 minuter. Låt svalna. Medan bottnen svalnar gör du moussen.
Chokladmousse
Smält chokladen. Vispa upp äggulan med en vanlig visp. Rör ner chokladen i äggulan under omrörning. Vispa vispgrädden fluffig tillsammans med stevia strö och vaniljpulver med en elvisp. Rör ner grädden i chokladen. Låt stå i kyl i cirka en halvtimme. Fördela därefter moussen på mandelbottnen. Hyvla (med en potatisskalare)över eller hacka choklad. Förvara i kyl tills servering. Servera gärna med en stor klick vispgrädde!


vad använder du för choklad? :)
Den ser helt fantastisk ut!!! Hur mkt tränar du? Kondition? Styrka?:)
Nejjj vad den såg god ut!! :)
Som vanligt ser allt så gott ut! Jag äter med ögonen, hehe! Bäst så...
/M
Mums, så god den ser ut! Ja, träning ger så bra med energi att man orkar med allt annat som måste bli gjort!
Vilken underbar tårta! Jag säger det igen: du är sååååå duktig! Och hur ska jag hinna prova alla dina recept? ;)
Men den tårtan ska jag definitivt prova göra under min julledighet! Fast med kokosmjölk!
Kram på dig!
Hoppas du klarar av alla dina måsten!
//Lana
ser riktigt gott ut,oj då får du hålla många bollar i luften,själv jobbar ja 2dagar i veckan o pluggar vid sidan om.lycka till
Åhhh! Skit vad god sen ser ut. *Dreggel* :))