Cashewkakor med chokladfyllning
Torsdag är lika med en dag kvar till helg! Visserligen har jag en lång skoldag kvar (nio till fyra) men när målet finns i sikte går det mycket lättare!
Eftersom jag bjöd på ett kanebullerecept tidigare blir det nu andra bullar! Eller småkakor. Med fyllning i dessutom! Kakorna har en bas av torrostade cashewnötter. Cashewnötter är faktiskt en av mina favoritingredienser att ha i småkakor! Det salta passar tro det eller ej jättebra in, speciellt med en blandning av lite kokossmak. Mmm...

Cashewkakor med chokladfyllning
Kakdeg:
25 gram cashewnötter
20 gram rumsvarmt smör
1 msk mandelmjöl
2 msk riven kokos
½ msk kokosmjöl
1 1/3 msk stevia strö
½ krm vaniljpulver
Smaksättning till chokladkakorna:
ca 1 tsk kakao + 1 tsk stevia strö
Chokladfyllning:
20 gram mascarpone
15 gram ricotta (eller mscarpone)
ca 1 msk stevia strö (eventuellt mer)
½ krm vaniljpulver
1 tsk starkt kaffe
2 tsk kakao (eventuellt mer)
eventuellt ett par rutor sockerfri choklad
Kakorna
Finhacka cashewnötterna (jag använder torrostade cashewnötter). Blanda med de övriga torra ingredienserna (förutom smaksättningen). Tillsätt rumsvarmt smör och blanda till en deg. Dela degen i hälften. Smaksätt den ena halvan med smaksättningen (kakao och stevia strö). Lägg ut kakor i önskad storlek av båda degarna, lika många av varje deg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 6 minuter. Låt kakorna kallna innan du rör dom, då de lätt går sönder.
Chokladfyllning
Blanda mascarpone med ricotta och rör så att de båda ostarna blandas. Tillsätt de övriga ingredienserna till chokladfyllningen och rör om. Hacka evntuellt ett par rutor sockerfri choklad och blanda ned dessa.
Ställ gärna in kakorna i kyl någon timme så att de lir ritkgit fasta. Bred på chokladfyllningen på antingen de ljusa eller mörka kaorna. Lägg på de andra över som ett lock.

Fint :-D
Ursäkta men *host,host* helgens blogg...
De ser ju galet goda ut!
Så goda de ser ut!! Och caschewnötter är min favoritnöt!!!
Ser jätte goda ut, ska verkligen försöka testa detta :)
Har en liten fråga. Går det att baka med vanlig sötningsmedel? Den jag har så står det att man inte får överstiga 180grader. Är det samma med stevia? ( köpte den vanliga billiga på willys)
Du använder alltså salta casshewnötter? Jag brukar ha naturella ekologiska hemma, men om det är salta som behövs kan jag ju skaffa det :-)