Saffranskakor
Nu sitter jag i datorrummet i skolan (i Albano). Jag har just arbetat med uppsatsen, men tagit en liten paus före dagens förelsäning som börjar klockan 13. Senare i eftermiddag blir det fika med min kära Fanny!
Jag nämnde tidigare att jag bakade saffranskakor till min födelsedag, så jag tänkte att jag skulle lägga ut receptet nu! Jag börjar få allt mer julkänsla, vilket julbaket har bidragit rejält till. Jag har dessutom sett två julfilmer i helgen ("The elf" och "A christmas carol"), plockat upp utomhusbelysningen och tagit fram ett par juldekorationer. Men det tunga artilleriet (adventsljusstakar och julstjärnor) ska jag vänta några dagar med!
Saffranskakor - 10 stycken
30 gram rumsvarmt smör
1 ½ dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
1 2/3 msk stevia strö
ca 1 krm saffran (ev lite mer)
Blanda de torra ingredienserna tillsammans. Tillsätt rumsvarmt smör och rör noga ut. Krydda eventuellt med lite mer saffran om det behövs. Rulla bollar av degen och platta ut dem gamska platta på en plåt med bakplåtspapper (de sväller lite). Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 10-12 minuter.

Vad skulle du säga att effekten blir om jag endast använder kokosmjöl? Blir det någon avgörande skillnad?
M.v.h. E
Saffraaan <3
Gott med saffran. Jag älskar julen. :-)
Lär jag nog testa!! :) Har du nå bra recept på sockerfria/mjölfria lussekatter? :) Letar som en tok!
Mmm...vilka goda! :) Saffran ger så mycket julkänsla! :)
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Goda kakor - saffran - jag gillar din humor - humor är viktigt i livet - it´s not "bloody serious" (som Kempler sa!)....
Åh nu börjar jag bli sugen på att baka julsaker. Tack för LCHF-recept till högtiden, det uppskattas!