Morotskaka

Kaksmet:
25 gram smör
1 ägg
35 gram riven morot
½ dl mandelmjöl
15 gram finhackade valnötter
ca 3 msk stevia strö
1 ½ msk hasselnötsmjöl
1 msk riven kokos
1 tsk kokosmjöl
½ tsk bakpulver
1 krm kanel
Topping/frosting:
70 gram mascarpone
1 ½ msk vispgrädde
½ msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
Smält smöret. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ner ägg, smör och riven morot. Smöra och bröa en 12 centimeter stor springform med nötmjöl och häll i smeten. Gädda mitt i en 175 grader varm ugn i ca 20 minuter.
Blanda mascarpone med vispgrädde, sötning och vaniljpulver i en skål. Bred på (eller spritsa) på den avsvalnade morotskakan. Om du vill blandar du i lite apelsin i toppingen!

synd att inte laktosfri mascarpone finns... :( det var så rackarns gott alltså!
Åh mums!! Morotskaka är verkligen något av det godaste - och denna såg inte alls dum ut... :)
morotskakan är faktiskt en av mina favoriter,så gott de låter med mascarpone.får testas nästa gång
Ja morotskaka är ju så gott... Men är det verkligen gott utan socker i? (Frågar en sockergalning *fniss*)
Hej! Ser supergott ut, ska testa! En fråga bara, kan man använda något substitut för bakpulver? Typ fiberhusk? Eller skippa det helt? Vad tror du. Finns en massa recept här jag vill testa men kan inte använda bakpulver tyvärr... Tack på förhand!
Kan inte använda bikarbonat heller tyvärr. Hm, jag testar helt utan och ser vad det blir helt enkelt :)