Banankaka med hasselnötschoklad
Nu är jag hemma ett par timmar mellan skola och träning. Jag sitter och knåpar med olika bakomliggande teorier om det uppsatsämne jag håller på med. Det är lite klurigt att hitta all fakta (rätt gärna), jämföra alla artiklar och sammanställa på ett snyggt sätt. Känns som om det kommer att ta ett antal timmar!
Jag hittade ett gammalt recept i "arkivet" (mitt word-dokument), som jag gjorde i sommras men ännu inte lagt ut. Jag älskar både banan, hasselnötter och choklad (typ nutella!) så jag tänkte: varför inte kombinera allt?! Sagt och gjort!

Banankaka med hasselnötschoklad
35 gram smör
1 ägg
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
3 msk stevia strö
½ banan
2 krm bakpulver
½ krm vaniljpulver
ev. 20 gram hackad mjölkchoklad (jag använder hasselnötschoklad)
Chokladöverdrag:
25 gram sockerfri mjölkchoklad (hasselnötschoklad)
1 msk hasselnötsmjöl (jag använder utan skal)
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mosa en halv banan och blanda ner den och ägget. Tillsätt även smöret och rör om. Om du vill hackar du även lite choklad som du har i smeten. Smöra och bröe en 12-cm springform och häll över smeten i den. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Kakan får gärna vara kladdig i mitten!

A M A Z I N G, as always! :) Ser jättemumsigt ut!
Ha en härlig vecka!
Kram!
Mums så gott! Jag är också en riktig choklad älskare:)
Låter mycket gott!
Gott, gott!
Ska faktiskt prova göra nutella efter ditt recept... så fort vi kommer igång med vårt nya kök! :)
Ha en toppen dag! Lycka till med pluggandet!
Kram
//Lana
Hei! Jeg tenkte å prøve meg på en av dine oppskrifter til helgen, tenkte å bake en kake, men du har jo så utrolig mange spennende oppskrifter. Så dermed lurte jeg på hvilken som er din favoritt som du kunne anbefale meg å prøve meg på? :D
ps. Du har en utrolig bra blogg! Elsker å se gjennom alle de fantastiske oppskriftene din!