Avokadochokladkaka
Idag är det kladdkakans dag! Jag gör en liten tvist på kladdkakan och byter ut smöret mot avokado! Som jag tidigare berättade var jag förut skeptiskt mot att använda avokado (eller grönsaker överhuvudtaget) i bakverk. Men då jag gjorde min chokladpudding med avokado i bytte jag genast åsikt. Avokado är ju hur gott som helst att ha både i mat och kakor! Jag måste bara komma ihåg att inte göra om misstaget att bjuda min sambo Artur som är allergisk mot avokado på avokadobakverk...

Avokadochokladkaka
½ avokado
1 äggvita
2 färska dadlar
2 msk riven kokos
2 msk hasselnötsmjöl
1 msk kakao
1 ½ msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
10 gram hackad choklad (jag använder ljus)
1 msk pistagenötter (hela eller hackade)
Mosa en halv avokado tillsammans med dadlarna. Blanda i äggvitan och de resterande ingredienserna. Smöra och bröa en liten 12-centimeters spingform med riven kokos och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader under ca 10-12 minuter tills du fått önskad konsistens (jag gillar den kladdig).

Just det, det är ju kladdkakansdag idag :O Får fira det på fredag istället :) Kanske blir det denna gobit!
Hej. Är så glad över att jag hittade din blogg då jag är nybliven diabetiker och ska börja äta efter GI. Fika har varit ett stort problem för mig men nu ska jag testa att baka efter dina recept :)
Mums! Jag gillar också att baka med avokado!
Åh kan tänka mig att avokado passar jättebra! Den är ju så fet och har en så len konsistens och smakar inte så mycket... detta bör jag verkligen pröva :)
Wow, avokado-kladdkaka låter underbart! Måste testa!
Mumsigt :>
Vad spännande med avokado i bakverk!!!
Måste testa! Har avokado hemma i frysen (hehe) som jag aldrig äter upp...kmr göra om receptet lite bara för har tex inte dadlar hemma:) toppen!
Låter spännande!
Hejhej! Har precis bakat din avokadokladdkaka. Har dock inte hunnit smaka än! Men min fråga är; hur fick du den så kladdig?? Min ser liksom mer torr ut, och själva smeten var mer som en chokladbollsdeg..??
Mvh/Amanda
Hej igen!
Tack för svar! :)
Jo, jag använde kokosmjöl, men inte istället för kokosflingorna, utan istället för hasselnötsmjölet. Är det det som är orsaken?