bakasockerfritt

Avokadochokladkaka

Idag är det kladdkakans dag! Jag gör en liten tvist på kladdkakan och byter ut smöret mot avokado! Som jag tidigare berättade var jag förut skeptiskt mot att använda avokado (eller grönsaker överhuvudtaget) i bakverk. Men då jag gjorde min chokladpudding med avokado i bytte jag genast åsikt. Avokado är ju hur gott som helst att ha både i mat och kakor! Jag måste bara komma ihåg att inte göra om misstaget att bjuda min sambo Artur som är allergisk mot avokado på avokadobakverk...

 

 

 

 

Avokadochokladkaka

 

½ avokado
1 äggvita
2 färska dadlar
2 msk riven kokos
2 msk hasselnötsmjöl
1 msk kakao
1 ½ msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
10 gram hackad choklad (jag använder ljus)
1 msk pistagenötter (hela eller hackade)

 

Mosa en halv avokado tillsammans med dadlarna. Blanda i äggvitan och de resterande ingredienserna. Smöra och bröa en liten 12-centimeters spingform med riven kokos och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader under ca 10-12 minuter tills du fått önskad konsistens (jag gillar den kladdig).

 

 

 
Denna kaka har samma konsistens som en kladdkaka. Ju kladdigare desto bättre enligt mig!

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: ANNA

Just det, det är ju kladdkakansdag idag :O Får fira det på fredag istället :) Kanske blir det denna gobit!

Svar: Jag tycker man kan fira kladdkakan varje dag!
Marja

2012-11-07 @ 19:39:23
URL: http://lidenmentuff.blogspot.se/
Postat av: Karin

Hej. Är så glad över att jag hittade din blogg då jag är nybliven diabetiker och ska börja äta efter GI. Fika har varit ett stort problem för mig men nu ska jag testa att baka efter dina recept :)

Svar: Vad kul att du då hittat till min blogg! Hoppas du hittar många inspirerande recept som du gillar :)
Marja

2012-11-07 @ 23:09:55
Postat av: Katarina

Mums! Jag gillar också att baka med avokado!

2012-11-08 @ 01:11:47
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Food around my World

Åh kan tänka mig att avokado passar jättebra! Den är ju så fet och har en så len konsistens och smakar inte så mycket... detta bör jag verkligen pröva :)

2012-11-08 @ 15:52:00
URL: http://foodaroundmyworld.blogg.se
Postat av: Louisa

Wow, avokado-kladdkaka låter underbart! Måste testa!

2012-11-09 @ 07:26:52
URL: http://mittgronakok.blogspot.se
Postat av: Annika

Mumsigt :>

2012-11-09 @ 12:10:48
URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Postat av: Bland bakverk och kastruller

Vad spännande med avokado i bakverk!!!

2012-11-09 @ 21:39:40
URL: http://www.peachloveinfood.blogspot.com
Postat av: Vonskareng

Måste testa! Har avokado hemma i frysen (hehe) som jag aldrig äter upp...kmr göra om receptet lite bara för har tex inte dadlar hemma:) toppen!

2012-11-11 @ 10:53:55
URL: http://vonskareng.blogg.se
Postat av: Linnéa

Låter spännande!

2012-11-13 @ 11:59:12
URL: http://sockerfritt.blogg.se/
Postat av: Amanda

Hejhej! Har precis bakat din avokadokladdkaka. Har dock inte hunnit smaka än! Men min fråga är; hur fick du den så kladdig?? Min ser liksom mer torr ut, och själva smeten var mer som en chokladbollsdeg..??

Mvh/Amanda

Svar: Vad konstigt! Den ska bli kladdig eftersom det inte är så mycket torra ingrediensern. Kan det vara så att du använde kokosmjöl istället för riven kokos?
Marja

2012-11-16 @ 19:33:30
Postat av: Amanda

Hej igen!
Tack för svar! :)

Jo, jag använde kokosmjöl, men inte istället för kokosflingorna, utan istället för hasselnötsmjölet. Är det det som är orsaken?


Svar: Yes, det är därför! Kokosmjöl drar åt sig väldigt mycket vätska. Om du vill ersätta med kokosmjöl får du ta kanske bara en fjärdedel, om inte mindre av kokosmjölet!
Marja

2012-11-17 @ 00:01:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0