Saffransmuffins utan socker
Saffransmuffins utan socker
Ingredienser:
2 ägg
30 g färskost (ex. Philadelphia)
70 g smör
1 dl riven kokos
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
4 msk grovhackade nötter
4 färska dadlar
1 paket saffran
ca 3 msk stevia
Glasyr:
100 g färskost
Stevia
ev vaniljstång/vaniljpulver för vaniljsmak
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret och blanda med philadelphia. Vispa ner äggen i smörblandningen tills alla klumpar försvinner. Rör ner de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Portionera ut muffinsen i muffinsformar eller småbrödformar för minimuffinsar. Grädda i ugnen på 225 grader (200 grader för de små formarna) i cirka 8-10 minuter.
Glasyren görs genom att blanda färskosten med så mycket sötningsmedel som man önskar.Tips: för att få receptet LCHF-väbligt är det bara att utesluta dadlar.
Den längst till vänter är med topping och den till höger är utan. Godingen i mitten är en chokladmuffin.
Kommentarer
Trackback