Jordnötskakor med chokladöverdrag
Idag har jag haft en ledig dag, så underbart skönt! Jag har blivit så förälskad i mina lediga dagar att jag inte riktigt vet hur jag ska klara hösten med skola, två jobb och blogg! Haha, men bloggen är jag också kär i så den kommer jag hålla på med länge, länge <3 Dagen har spenderats med att göra yoghurtglass (blev så beroende av frozen yoghurt att jag bara vill ha mer, mer), fika med underbara vänner och aerobica på Friskis&Svettis. Ikväll ska jag göra äppelmuffins och se på film!
Det var ett tag sedan jag la upp småkakor här på bloggen. Dagen till ära blir det ett recept på jordnötskakor!
Jordnötskakor med chokladöverdrag
Jordnötskakor:
35 gram rumsvarmt jordnötssmör
15 gram smör
1 msk kokosmjöl
½ dl mandelmjöl
2 ½ msk stevia strö
2/3 krm vaniljpulver
15 gram hackad sockerfri choklad
Chokladöverdrag:
30 gram sockerfri choklad (jag använde mörk)
1 tsk stevia strö
Jordnötskakor
Blanda alla ingredienser (inte dom till chokladöverdraget förstås) till jordnötskakorna i en bunke till en deg. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter tills kakorna börjar ta färg.
Chokladöverdrag
Smält chokladen och blanda i sötningen. När kakorna och chokladen svalnat fördelar du chokladen jämnt över kakorna.
Chokladen har inte riktigt stelnat på bilderna, så den är härligt glansig.
Det här såg verkligen smarriga ut! Jag som älskar choklad! Kram Gourmetmorsan
Tack för den fina kommentaren i min blogg! Kul att du gillar den :0)
Jordnötskakor låter supergott!
Kakorna ser så goda ut!
De ser otroligt smarriga ut! Mums, mums! :)
Ja, det blir en tuff tid för dig! Hoppas du hittar tid att vila också mellan alla måsten som du kommer att ha i höst! Härligt att du ska fortsätta blogga! Ser fram emot ännu mer spännande bakrecept! :)
Ha en toppen dag!
kram kram
//Lana
Gooott!
Men herregud vad goda kakorna ser ut! Det är ju helt fantastiskt att de inte är så onyttiga som de ser ut ;)
Mums, detta måste testas :)
Hur gick det med ostchipsen förresten?
Åh guuud vad du läskas! Synd att bilderna inte är ätbara! Det ser riktigt gott ut! :) Kul att du nischar dig inom bakning och sockerfritt! Smart! :)
Mums vad gott, jordnötskakor är ju aldrig fel och choklad är bara såå gott :)
Håhåjaja, så goda de ser ut! Blir galet sugen.
Kram Malin
hej!
Jag har nyss hittat hit och tycker du har en massa bra bakverk. Mitt stora intresse är oxå sockerfri(och glutenfri) bakning. Gott, roligt och utmanande.
Dessa kakor ska jag testa. Ett tips som jag tror blir bra och förstärker jordnötssmaken (och namnet på kakan) är att slänga på lite salta jordnötter på den smälta chokladen så de fastnar där innan den stelnar. Ska testad receptet imorgon. tack!! Min pojk älskar småkakaor... å ja med såklart.