Jordgubbskaka med jordgubbstopping
Frukt och bär tycker jag bidrar med en speciell saftighet till bakverk. I denna kaka har jag blandat i mixade jordgubbar för att få en härlig konsistens med speciell och god smak. För att få jordgubbskakan extra mumsig och sommrig har jag dessutom toppat den med en gräddig jordgubbstopping!
Jordgubbskaka med jordgubbstopping - liten form som är 12 cm
Jordgubbssmet:
35 gram smör
1 ägg
½ dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk hasselnötsmjöl (jag mixar skalade hasselnötter)
3 msk riven kokos
4 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver
45 gram mixade jordgubbar (jag använder frysta som tinat)
Jordgubbstopping:
25 gram mixade jordgubbar (frysta som tinat)
25 gram mascarpone
1 – 1 ¼ msk stevia strö
½ krm vaniljpulver
Smeten
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser till jordgubbssmete. Rör ner ägg, smör och de mixade jordgubbarna. Smöra och bröa en liten form på 12 centimiter i diameter med riven kokos och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen på 160 grader i ca 30-35 minuter tills kakan är fast. Låt svalna en aning innen toppingen breds på.
Blanda mascarpone med mixade jordgubbar, sötning och vaniljpulver. Bred över jordgubbskakan.

men gud vad smaskigt! :) Du är så duktig! :)
Ha en underbar kväll! :)
Kram
//Lana
Hej! Jag har aldrig bakat med Stevia - hittar det konstigt nog inte i nån butik här i Göteborg, men jag kanske har letat på fel ställe... Trodde att det skulle stå där socker och sacketter sår. Men jag ska hitta det så att jag kan prova. Nu vet jag var jag ska hitta recept!!! Här! Ha en fin kväll.
Det såg ju inte liiite gott ut! :D
Vilken inspirerande blogg du har, det är mycket som ser gott ut! :)
Sv: Haha ja! Snabbsvarare är bäst! :D
Åh ja :( Långt kvar! Men tiden går ju så fort! Du får ha det jättebra där borta så ses vi på söndagen! :)
Åh, så saftig och god den ser ut!
Ser riktigt gott ut! Kul med en lite nyttigare blogg :) Kram
Men så otroligt gott det ser ut! Och inte en gnutta vetemjöl i. Fantastiskt!