Jordgubbar med toscatäcke
Nu närmar sig Skåneresan sitt slut för min del. Imorron eftermiddag/kväll åker jag själv tåget från Lund till Stockholm. Ganska skönt att få komma hem till sina vanor och dessutom kunna baka! Det har jag verkligen saknat. Igår passade jag på att ta en shoppingtur i Lund medan mina föräldrar tog en fika. Blev nya träningsskor, kläder och presenter. En av de roligaste stunderna hittils ;) En annan mycket trevlig stund var att träffa Karin som vi besöker här nere. Hon lagar så gor mat och bjöd oss på både lunch och middag (som jag komponerade så att den blev LCHF-vänlig).
Nog om min resa och mer om bakning! Mer om jordgubbar med toscatäcke!
Jordgubbar med toscatäcke - Pajform som är 16 cm
150 gram färska jordgubbar
½ msk riven kokos
1 msk stevia strö
Toscatäcke:
80 gram mandlar (antingen mandelspån, eller hacka vanliga eller skållade mandlar)
35 gram smör
3 msk vispgrädde
2 msk stevia strö
2/3 krm vaniljpulver
1 tsk kokosmjöl
Skär de färska jordgubbarna i bitar och blanda med kokos och stevia strö. Lägg i en smord pajfrom som är ca 16 cm i diamater. Smält smöret och grädden i en kastrull. Blanda även i stevia strö och vaniljpulver. Skjud tills det tjocknar (ca 10 minuter) och rör om då och då. Blanda ner mandlarna och kokosmjöl. Är toscasmeten för tunn låter du den skjuda några minuter till. Fördela toscatäcket över jordgubbarna. Nedre delen av ugnen på 175 grader i 25-30 minuter.
Använd färska jordgubbar då frysta gör att pajen blir vattnig!
Jag använde mig av hackade mandlar, men jag tror nog att det blir bättre med mandelspån!
Jordgubbspaj är så gott!!
allt bra ?=)
Såg riktigt mumsigt ut! :D
åh va gott.mmmmm
Åh äntligen kommer du hem! Imorgon ses vi! :D
God kakan såg ut! Jordgubbar <3
vilken mysig blogg, men rackarns vad sugen man blev! =D
Jordgubbar och Tosca, underbar kombo!
Bakning är verkligen beroendeframkallande, lite som meditation.
Ha det bra :)
Ser jättegott ut!
Hälsa Sthlm (flyttade själv ifrån stan till Lund för ett halvår sen =)
Gott det ser ut :)
Ser då gott ut nam nam!
Hej vill du få presentkort till olika klädbutiker helt gratis och gillar att medverka i olika tävlingar o vinna jätte fina priser? Bli då medlem på denna super bra sida: http://www.gratisklader.se/?r=196700
Såg smaskens ut!
Ser underbart gott ut! Du är så duktig på att skapa så fina recept! Vad sägs om att ge ut en bakbok? ;):)
Ha en toppen dag!
kram
//Lana
Ser helt magiskt gott ut :)
Ser helt magiskt gott ut :)
Så gott det låter! Jag brukar göra toscapäron och toscaäpplen men har aldrig provat jordgubbar. Men nu känns det som att det är läge att passa på. Använder du förresten alltid stevia? Tycker du att det funkar bra och smakar okej?
Oj vad gott det där ser ut!
Vilken fin blogg du har // Lena
Vilken bra blogg du har! Lägger den bland favoriterna ;)