bakasockerfritt

Jordgubbar med toscatäcke

 

Nu närmar sig Skåneresan sitt slut för min del. Imorron eftermiddag/kväll åker jag själv tåget från Lund till Stockholm. Ganska skönt att få komma hem till sina vanor och dessutom kunna baka! Det har jag verkligen saknat. Igår passade jag på att ta en shoppingtur i Lund medan mina föräldrar tog en fika. Blev nya träningsskor, kläder och presenter. En av de roligaste stunderna hittils ;) En annan mycket trevlig stund var att träffa Karin som vi besöker här nere. Hon lagar så gor mat och bjöd oss på både lunch och middag (som jag komponerade så att den blev LCHF-vänlig).

 

Nog om min resa och mer om bakning! Mer om jordgubbar med toscatäcke!

 

 

 

 

Jordgubbar med toscatäcke - Pajform som är 16 cm

 

150 gram färska jordgubbar
½ msk riven kokos
1 msk stevia strö

 

Toscatäcke:
80 gram mandlar (antingen mandelspån, eller hacka vanliga eller skållade mandlar)
35 gram smör
3 msk vispgrädde
2 msk stevia strö
2/3 krm vaniljpulver
1 tsk kokosmjöl

 

Skär de färska jordgubbarna i bitar och blanda med kokos och stevia strö. Lägg i en smord pajfrom som är ca 16 cm i diamater.  Smält smöret och grädden i en kastrull. Blanda även i stevia strö och vaniljpulver. Skjud tills det tjocknar (ca 10 minuter) och rör om då och då. Blanda ner mandlarna och kokosmjöl. Är toscasmeten för tunn låter du den skjuda några minuter till. Fördela toscatäcket över jordgubbarna. Nedre delen av ugnen på 175 grader i 25-30 minuter.

 

Använd färska jordgubbar då frysta gör att pajen blir vattnig!

 

 

 Jag använde mig av hackade mandlar, men jag tror nog att det blir bättre med mandelspån!

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Tina

Jordgubbspaj är så gott!!

2012-07-06 @ 10:25:00
URL: http://peachloveinfood.blogspot.com
Postat av: fanny ahlm - hörselskadad, har en förlamad mamma, FLYTTAR SNART ENSAM

allt bra ?=)

2012-07-06 @ 12:41:41
URL: http://fotoahlm.blogg.se
Postat av: Littledessert - Recept & Webbshop

Såg riktigt mumsigt ut! :D

2012-07-06 @ 14:25:34
URL: http://littledessert.se
Postat av: Simone

åh va gott.mmmmm

2012-07-06 @ 16:27:36
URL: http://smulansbakblogg.blogspot.se
Postat av: Jennifer Filippou

Åh äntligen kommer du hem! Imorgon ses vi! :D
God kakan såg ut! Jordgubbar <3

2012-07-07 @ 14:24:44
URL: http://missjennifer.spotlife.se/
Postat av: felicia

vilken mysig blogg, men rackarns vad sugen man blev! =D

2012-07-07 @ 16:39:45
URL: http://tkhl.wordpress.com
Postat av: Eija

Jordgubbar och Tosca, underbar kombo!
Bakning är verkligen beroendeframkallande, lite som meditation.
Ha det bra :)

2012-07-07 @ 17:34:34
URL: http://sotebrodsfrojd.se
Postat av: Suzan

Ser jättegott ut!
Hälsa Sthlm (flyttade själv ifrån stan till Lund för ett halvår sen =)

2012-07-07 @ 18:31:34
URL: http://www.icanrestwhenimdead.com
Postat av: Ida

Gott det ser ut :)

2012-07-07 @ 18:53:07
URL: http://ipeterson.blogg.se
Postat av: Amy's piece of cake

Ser då gott ut nam nam!

2012-07-07 @ 20:24:23
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.com/
Postat av: Haldis johanna

Hej vill du få presentkort till olika klädbutiker helt gratis och gillar att medverka i olika tävlingar o vinna jätte fina priser? Bli då medlem på denna super bra sida: http://www.gratisklader.se/?r=196700

2012-07-07 @ 21:17:30
URL: http://haldisjohannanilsson.blogg.se
Postat av: Sara

Såg smaskens ut!

2012-07-07 @ 23:14:36
URL: http://smakessens.blogspot.com/
Postat av: Lana

Ser underbart gott ut! Du är så duktig på att skapa så fina recept! Vad sägs om att ge ut en bakbok? ;):)
Ha en toppen dag!
kram
//Lana

Svar: Tack snälla du! Det är en liten dröm att ge ut en bakbok! Verkar väldigt svårt bara... Någon gång i framtiden!
Marja

2012-07-09 @ 09:18:29
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Ser helt magiskt gott ut :)

2012-07-09 @ 17:58:31
Postat av: Christer Erngren (@nukokarjag)

Ser helt magiskt gott ut :)

2012-07-09 @ 17:59:14
URL: http://nukokarjag.se/
Postat av: Nina

Så gott det låter! Jag brukar göra toscapäron och toscaäpplen men har aldrig provat jordgubbar. Men nu känns det som att det är läge att passa på. Använder du förresten alltid stevia? Tycker du att det funkar bra och smakar okej?

Svar: Jag har faktiskt gjort toscaäpplen som jag senare ska lägga ut receptet på! Jag använder alltid stevia strö när jag bakar till mig själv och bloggen. Bakar jag åt andra brukar jag baka en med och en utan (eller något liknande). Jag älskar stevia strö eftersom det är så likt socker!
Marja

2012-07-09 @ 21:47:41
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: Lena

Oj vad gott det där ser ut!
Vilken fin blogg du har // Lena

2012-07-23 @ 15:45:16
URL: http://lena-makeaheadfood.blogspot.se/
Postat av: Victoria

Vilken bra blogg du har! Lägger den bland favoriterna ;)

Svar: Tack så hemskt mycket, vad glad jag blir!
Marja

2012-07-25 @ 10:42:56
URL: http://frukostera.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0