Hallonsnittar
Äntligen har jag uppkoppling! Blev lite sur igår när det inte fanns någon mottagning inne på vårt rum. Nu ska vi precis åka från ett vandrarhem i Karlsborg (vid vättern) och ska fortsätta vår biltripp mot Skåne. Det är dessutom strålnde sol, så dagen till ära har jag till och med klänning! Första gången för i år ;)
I söndags gjorde jag ett par jättegoda snittar som jag la mosade hallon i mitten. De blev så goda så jag förmodligen gör en variant (fast kanske utan "sylt") på den då jag kommer hem igen!
Hallonsnittar – 16 till 20 stycken
60 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
3 msk stevia strö
½ krm vaniljpulver
40 gram hallon
2 msk stevia strö
Blanda smör (ej smält) med mandemjöl, kokosmjöl, stevia strö och vaniljpulver. Rulla till två längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut och gör en liten skåra i mitten. Mosa hallon med stevia strö och lägg i skåran. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 12 minuter tills längden börjar få färg. Skär längdeerna i lite diagonala snittar medan den fortfarande är ljummen. Kakorna är mjuka ett tag, men stelnar när de fått kallna. Så försök att hålla er!
Ser goda ut! Roligt att ni har fint väder.
de ser jättegoda ut,smart o ha mosade hallon.brukar köra med sylt som alla andra
Ser fantastiskt gott ut! hallon är min favorit! :)
Ha en toppen dag!
Kram
//Lana
Hej Marja, och tack för kommentaren på min blogg igår, vilket gjorde att jag hittade till dig! Det finns ju en uppsjö av mat- och bakbloggar, så det är en omöjlighet att ha koll på alla. Det gäller att vaska ut guldkornen. Men vilken härlig och inspirerande blogg du har! Nu är du tillagd bland mina favoriter i alla fall. Ha det bra!
Ser underbart gott ut! :D
Såg att du länkat till min blogg, söt du är! <3
smulade bara sönder...