Saffrankesokaka
Jag hoppas det omtalade snöovädret håller sig borta idag! För tillfället ser det som tur är ganska lovande ut. Det är till och med soligt här i Nacka! Idag ska jag och Artur nämligen se biofilmen Bond. Vi hade tänkt se den i onsdags, men planerna ändrades i det något ostabila vädret som drog förbi...
Förra året började jag testa på ugnsbakad saffrankesokaka (eller ugnspankaka kanske vissa kallar det?). Självfallet ville jag i år göra min egen variant på denna kaka, utan vanligt socker och mjöl. Som ni ser så är den fortfarande lite kladdig, precis som jag vill ha det. Ta helt enkelt ut kakan ur ugnen när den har den konsistens som du vill ha!
Saffrankesokaka
85 gram keso
1 ägg
2 msk vispgrädde
1 msk hasselnötsmjöl
1 tsk kokosmjöl
1 msk stevia strö
1 krm saffran
½ krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver
Skölj keson och låt rinna av (i ett kaffefilter). Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda väl. Bröa en 12-centimeters springform med nötmjöl eller riven kokos. Häll i saffranssmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter till kakan börjar bli fast.


Ännu ett fantastiskt bra tips, tack tack :)
Mumsigt!
Mmm vad gott det såg ut:)
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Åååh, den ser vääldigt god ut på bilderna måste jag säga!
Den såg riktigt saftig ut! Låter och ser väldigt gott ut!