bakasockerfritt

Mjuk bananpepparkaka

Puh, idag har jag avklarat min presentation till andra seminariet (av tre) på min uppsats. Nu är det bara att ta nya tag och göra själva undersökningen! Hoppas på inte allt för mycket arbete över jul bara... Jag vill ju hinna baka då :)

 

Jag älskar att julbaka. Och jag älskar banankaka. Och enligt min smak passar pepparkakssmak och banan utmärkt ihop! Därför slängde jag ihop denna bananpepparkaka. Gott med en stor klick grädde till!

 

 

 

 

Mjuk bananpepparkaka

 

15 gram smör
½ banan (60 gram)
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 tsk kokosmjöl
10 gram valnötter
1 msk stevia strö
½ tsk pepparkakskryddor
½ krm kanel
½ tsk bakpulver

 

 

Mosa bananen och smält smöret. Hacka valnötterna och blanda med resterande torra ingredienser. Blanda i ägg, banan och det smälta smöret. Smöra och bröa en 12- centimeters springform med mandelmjöl och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader under ca 15- 20 minuter.

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Katarina

Vad gott! Ja, banan och pepparkaka låter som en god kombo!

2012-12-12 @ 01:45:31
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Lana

Mums, vad gott! Jag älskar smaken av banan i bakverk! :)
Ha en toppen dag!
kram
//Lana

2012-12-12 @ 06:42:31
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com
Postat av: Pernilla

banan och pepparkaka har jag aldrig testat, men det brukar ju vara en del "pepparkakskryddor" i banankakor så det är nog gott :)

2012-12-12 @ 10:45:07
URL: http://chibichibimoon.blogg.se
Postat av: Angelica - Vardagsliv med LCHF

Banankaka är gott. Och pepparkaka är gott. Så det borde ju bli gott tillsammans :-)

2012-12-12 @ 14:03:45
URL: http://ankianka.blogg.se
Postat av: Sanna

Roligt recept! Gillar bakning med banan, det blir så saftigt då.

2012-12-14 @ 09:01:24
URL: http://engnuttasocker.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0