Chokladpraliner
Nu är pepparkakorna bakade! Tänk att det bara är en vecka kvar till jul. Här kommer ett litet tips på en julpresent som är perfekt att ge bort som gå-bort gåva eller liknande. Jag har så många julgodisrecept, så jag kommer nog inom en snar framtid att lägga upp en lista på mina favvosar :)
Chokladpraliner – ca 10 stycken praliner
25 gram mörk sockerfrichoklad
25 gram ljus socksrfri choklad
10 gram hackade hasselnötter
Smält den mörka chokladen och fördela i små chokladformar. Vicka på formarna så att chokladen kommer upp på kanterna. Låt stelna. Smält den ljusa chokladen och blanda med de hackade hasselnötterna. Fördela över den mörka chokladen.


I dag har jag tillverkat sockerfria tryfflar till min pappa. Jag hittade kokosolja på hälsokostaffären och tyckte att det var bra att baka med.
Kram!
Mmm...gott! :)
Söta formar! Var har du köpt dem?
Får se om jag kan ge mig på att göra egen choklad... :)
Ha en fin onsdag!
Kram kram
//Lana
Hur stor skillnad är det på 70 % sockerfri choklad och 85 % sockerchoklad egentligen? Vilken är nyttigast ur hälsosynpunkt?
Jag är medveten om att mjölkchokladen är mycket nyttigare sockerfri men eftersom att det är mer kakao i 85% choklad och kakaon är det som är nyttigast i chokladen så har jag funderat lite över det.. Jag äter ju inte helt sockerfritt, jag försöker bara äta nyttigt mer eller mindre. :)
Svar: Tack! Din pepparkaka var inte helt dum den heller. Jättetjusig!
Hej, såg att du skrivit ett nytt inlägg häromdagen så jag hoppas att bloggen är aktuell och du ser detta. Jag harvlikadana former som du men har problem att få ut chokladen när det stelnat. De vill inte röra sig alls. Hur gör du?
Hälsningar,
En något småfrustrerad Linnéa mitt uppe i julbakets fröjd. :)