Chokladmuffins a lá Marja

Chokladmuffins a lá Marja – 5 till 6 stycken
Muffins:
70 gram smör
1 ägg
30 gram mörk sockerfri choklad
1 ½ dl mandelmjöl
3 msk riven kokos
8 msk stevia strö
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 ½ krm vaniljpulver
Chokladsmörkräm:
40 gram smör
60 gram mascarpone
3 msk stevia strö
ca 30 gram mörk sockerfri choklad
1 krm vaniljpulver
Ev. sockerfri choklad till garnering
Muffins
Smält smöret försiktigt tillsammans med den mörka chokladen (jag gjorde det i micron). Blanda alla torra ingredienser med varandre. Tillsätt ägget och det smälta chokladsmöret. Häll i fem/sex stycken muffinsformar (broende på storlek)som gärna får stå i en muffinsplåt (alternativt använd dubbla formar). Grädda mitt i ugnen i ca 23 minuter. Se upp med tiden, en gång hade jag i 25 minuter och det började redan bli brända! Låt muffinsen svalna medan du gör glasyren.
Chokladsmörkräm
Smält smöret till glasyren försiktigt tillsammans med chokladen. Tillsätt mascarpone. Rör väl så alla klumpar försvinner. Tillsätt stevia strö och vaniljpulver och blanda väl.
När chokladmuffinsen svalnat brer eller spritsar du på glasyren ovanpå muffinsen (är muffinsen varma smälter glasyren). Om du vill så använder du en potatisskalare för att hyvla choklad som sedan läggs på glasyren som dekoration!
Gud vilka smarriga! Börjar bli sugen... livsfarligt! ;):)
Ha en underbar söndag!
Kram kram
//Lana
jaa fy tusan haha. tid tar det alltid, men av ngn anledning så, om jag får MYCKET tid på mig, går tydligen frukost alltid ned. middagen är nästan det nästan alltid omöjligt med :(
måste bara tillägga att din blogg tillhör en av mina absoluta favoriter just nu!;) jag är rätt förtjust i stevia-pulvret, tkr det funkar bra!
Åhhh yummie :))
Vad fina de är Marja! Du är så duktig :D Är så stolt över dig! På torsdag kickar jag igång med träningen! Ska bli kul att träna med dig! Och snart får du väl lära mig att baka också. Åtminstone sen när jag får barn, DÅ vill jag inte vara slö och köpa lösgodis, gör hellre såna här fina och "nyttigare" bakverk att avnjuta med la familia! :D
Så chokglad man blir, det riktigt osar gott om bilderna!
Vilka underbara bakverk!Härligt att du bakar Gi och Lchf, det har verkligen saknats inspirerande recept och nya produkter.Jätte fina bilder! Har du någon ickeoffentlig mailadress där vi kan hålla kontakten oss matbloggnördar emellan? Johannes och Theres/ farbrorgrön
Åh man blir ju sugen på allt du delar med dig utav på denna blogg!
Hej Marjott! Jag har flyttat till Jenda.se igen! Länkade lite fint till din blogg också! Lite fler besökare skadar ju aldrig :D
Ser även ut som att jag kört på samma tema som du! Tror vi har likadana färger ? Hoppas det inte gör något! :)
Åh vad gott med choklaaad! Så goda de ser ut!
Himmel så gott detta såg ut! Recept är sparat .. kan inte få nog av choklad !!
=)
Ser supersmarrigt ut och jag som älskar choklad =) Nu har jag två tävlingar på min matblogg (Ib Laursen och kex) så skynda in och tävla =)
Gud jag dör!! De ser ju helt fantastiskt goda ut. Chokladälskare som man är får nog detta bli mitt nästa bakexperiment =)
Ser gott ut! Har aldrig bakat med Stevia, det måste jag prova. :o)
Oj vad goda de såg ut! /M
Mums! Dessa läre jag baka på fredag! :D