Mazarinkladdkaka

Läs originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
 
Jag började dagen, som så många andra den senaste månaden, med att åka till skolan och plugga (6 dagar kvar tills inlämning!). Nu är det inte mycket kvar att skriva, utan det är mest putts (enligt oss i varje fall! Sedan är det en annan sak om handledaren inte tycker det...). Dock skriker plagieringskontrollen att vi har "plagierat" alldeles för mycket. Kan det bero på att den sätter ihop ord lite hipp som happ från helt skilda saker och sätter ihop dem till meningar, som inte ens har med saken att göra och säger att det är kopierat? Eller att den tar definitioner som man inte kan skriva om? Klurigt, klurigt. Efter skolan träffade jag i varje fall upp mina föräldrar för lite mat och en promenad i stan. Skönt att få lite sol på sig!
 
Jag kom på en rent ut sagt suverän kombination för ett par dagar sedan. Om jag säger kladdkaka och mazarin, vad säger ni då?? MUMS, säger jag! Jag älskar kladdkaka och jag älskar mazarinsmaken, och jag kan nu säga att jag älskar dom kombinerat. Det är heller inte svårare att göra än en enskild kaka, då bassmeten är densamma. Sedan är det bara att dela upp smeten och smaksätta den ena med kakao och den andra med en droppe biitermandelarom!
 
 
 
 

Mazarinkladdkaka

 

Läs receptet på www.bakasockerfritt.se!

 

 

 

 

 

 
 

Mazarinmuffins med kanel

Se originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
Jag hade en mycket trevlig middag i fredags med min systers familj, där vi åt underbar färsk lax serverad med en salsa. Jag fick även bolla en del idéer ångande min hemsida och blogg och om hur detta ska kunna utvecklas. Vi får se vad som händer i sommar! Om det är någon som har en riktigt (eller oriktigt) smart idé eller tips om vad ni själva önskar, så tveka inte en sekund med att skriva en kommentar eller maila mig! 
 
I fredags var jag även på en till intervju angående en heltidstjänst. Det var riktigt spännande och jag håller både fingrar och tår om att detta kommer att gå vägen! Den tidigare intervjun som jag berättade om gällande ett annat jobb (PWC), fick jag tyvärr inte, då jag inte hade tillräcklig erfarenhet. Klurigt det där med att få erfarenhet, när man måste ha en för att kunna få mer...
 
Härom dagen gjorde jag söta mazariner, lite liknande muffins, smaksatta med en gnutta kanel! Då jag har lite bakpulver i smeten, blev de härligt fluffiga! Jag tillsatte även ett par småbitar av äpple i mazarinerna, vilket givetvis går att utesulta om man inte äter frukt. Jag älskar verkligen mazarinsmaken, och kommer fortsätta baka en hel del mer med detta. Det går ju att variera i nästan all oändlighet ;)
 
 

 

 

Mazarinmuffins med kanel – 3 stycken

 

Hitta receptet på www.bakasockerfritt.se!

 

 
 
 
 
 

Hallon- och blåbärsmuffins med smul

Se originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
Dessa hallon- och blåbärsmuffins är mycket saftiga, och framförallt goda, och är smaksatta med vanilj och kanel (förutom bären då). Smaken förhöjs ytterligare av den smuldeg som fördelats på varje muffins topp. Jag rekommenderar att man tar ut muffinsen när de fortfarande är relativt kladdiga. De kommer att få en perfekt saftig konsistens när de fått stå till sig ett tag (några timmar eller eventuellt över natten). Min sambo Artur blev mycket glad när jag experimenterade fram dessa muffins, då han sa att det var en av hans absoluta favoritbakverk! Det måste väl ändå klassas som ett riktigt högt betyg?
 
För tillfället bakar jag en ytterst ohälsosam kladdkaka fullproppad med socker. Usch och fy, men såklart är den inte till mig. Istället är det Artur och hans vänner som bad mig baka den inför deras "filmmys" imorgon. Aja, jag fick väl offra mig och baka då  ;) Förutom att baka tampas jag med min uppsats (som vanligt), men ska snart iväg och jobba ett par timmar (bokstavligt talat ett par timmar) för första gången på flera veckor.
 
 
 

 

Hallon- och blåbärsmuffins med smul – 3 stycken

 

Hitta receptet på www.bakasockerfritt.se!

 

 

 

 

 

 

 
 

Banana pecan protein bar

Se originalinlägg på www.bakasockerfritt.se!
 
Jag har fått så kallad "Bake protein" från Proteinfabrikken, som jag självfallet har testat till en massa kakor. Eftersom jag har en förkärlek för olika slags barer, har jag nu testat att göra mina egna! Goda, hälsosamma och bra mycket billigare än att köpa! Av vad jag förstår och har läst, motsvarar "Bake protein" det många kallar "BakePro". Det är helt enkelt proteinpulver man kan baka med! Sedan är det inte hela världen om man inte har detta. Testa dig fram och byt kanske ut proteinpulvret mot exempelvis något nötmjöl (inte kokosmjöl, då det suger åt väldigt mycket vätska). Dessa barer är perfekta att tya med sig om man är ute på språng, eller bara sugen på något gott med banansmak!
 
 
 
 

Banana pecan protein bar – 3 stycken

 

Spana in receptet på www.bakasockerfritt.se!

 

 

 

 

 

 
 

Kladdkakemuffins med jordnötssmör

Se originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
Choklad och salta jordnötter är en mycket god kombination, vilken jag utnyttjat i dessa muffins! Jag har gjort en kladdkaksliknande smet som jag fördelat i muffinsformar och toppat med mitt hemmagjorda jordnötssmör (självfallet går det att använda köpt också). Väldigt enkelt och kanske snäppet tjusigare än vanliga chokladmuffins, om man gillar jordnötter!
 
Idag har jag båda tränat och tagit en tur förbi skolan. Academic Work hade en så kallad "workshop", där de berättade om vilka de var och lite om hur man kan tänka på intervjuer. Eftersom jag redan vet vilka de är, gav det hela ungefär...ingenting. Jo, kanske pyttelite. Men jag hade ju helt klart spenderat tiden med att baka. Eller söka jobb. Det börjar liksom bli dags nu, då jag tar examen (om jag inte får göra om hela terminen såklart) om mindre än tre veckor! Och för er som undrar hur det gick på min intervju jag hade för två veckor sedan, har jag ännu inte får svar. Jag väntar fortfarande med spänning! Jag tror dock inte att jag får det, men bara att gå på intervju är ju såklart väldigt lärorikt!
 
 
 
 

Kladdkakemuffins med jordnötssmör

 

 

Se receptet på www.bakasockerfritt.se!

 

 

 
 
 
 
 
 

Kladdkaka med cashewsmör

Se originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!

 

Har man ett mumsigt egengjort nötsmör hemma, då är det ju givet att det måste användas och testas till massa av olika saker! Jag gjorde därför en kladdkaka som jag toppat med lite cashewsmör. Cashewsmöret passar mycket bra tillsammans med kladdkakans chokladsmak. Självfallet går det att byta ut (eller utesulta) cashewsmöret, mot till exempel jordnötssmör eller annat nötsmör/crème (som nutella).

 

Iron man 3, som jag såg igår, får nog fyra sockerfria bakverk av fem möjliga av mig. Den var riktigt underhållande med ganska så roliga skämt (även om det kunde gå till överdrift ibland). Dessutom gillar jag actionfilmer. Ikväll vet jag att jag kommer få en mycket rolig kväll, för jag ska nämligen ut på middag med två andra par! Första anhalten blir på T.G.I. Friday´s på Kungsan. Mums (hoppas jag)!

 

 

 

 

Kladdkaka med cashewsmör

 

Se receptet på www.bakasockerfritt.se!

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cashew- och dadelkakor

Se originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
Vad härligt att det är en röd dag imorgon, och därmed halvdag idag! Inte för att jag märker av det speciellt mycket, men det känns lite festligare på något vis! Dessutom började jag med uppsatsarbetet extra tidigt idag, just för att vi skulle kunna gå från skolan innan elva. Efter plugget blev det en härlig fika på espresso house!
 
Jag fick för några veckor sedan en förfrågan om att baka utan ägg och mandlar och med endast cashewnötter som nöt (kokos är ingen nöt). Då skapade jag dessa kakor! Bottnen är gjord på just kokos och cashewnötter, fylld med en kräm på färska dadlar och toppad med smält choklad. Riktigt smarriga och fina kakor!
 
 
 
 

Cashew- och dadelkakor – 4 stycken

 

Se receptet på www.bakasockerfritt.se!

 

 

 

 

 

 
 

Questbar

Se originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
Jag tänkte att jag borde berätta lite mer om produkter som jag gillar och övriga tips som jag kan dela med mig av! Jag kan börja med en produkt som jag testat för första gången förra veckan, nämligen "Questbars"! Många av er därute har nog hört talas en hel del om dessa barer. Och ja, nu har även jag hamnat i "questbar"-träsket.  I förra veckan köpte jag mina första questbarer och har som så många andra fallit för dom (nej, detta är ingen sponsrad reklam)!
 
Vad är då en questbar?
 
Jo, dessa godbitar till barer är proteinbarer med ett lågt kolhydratinnehåll och utan socker - det vill säga precis som jag vill ha dom! Den största andelen av kolhydrater består av fiber och tas därför inte upp av kroppen som kalorier (av vad jag förstår). Jag har hittils testat på fem smaker: cinnamon roll, chocolate brownie, coconut cashew, peanut butter supreme och banana nut muffin. Mina favoriter blev cinnamon roll och banana nut muffins. Jag rekomenderar att värma baren i micron i ca 20 sekunder, vilket gör dem en aning mjuka och smälta. Jag brukar med andra barer gilla att förvara dem i kylen och äta dom lite kallare, men det passade inte alls till dessa!
 
Qusetbarer finns tyvärr inte alls att köpa på så många ställen. I Stockholm finns de på Scandinavian Nutrition (Olof Palmes gata 12), men går även att beställa på internet. Dock var de slut igår när jag var där, så de verkar ha en rykande åtgång.
 
 
 
 
 
 
 

Mascarponecheesecake med mango

Se originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
I mina bakverk byter jag ofta ut crème fraiche eller crème cheese mot mascarpone. Jag tycker just att mascarpone passar bra i bakverk, då det har en så mild smak och konsistensen är tjock, mjuk och krämig! I nedanstående recept har jag bakat en cheesecake med just mascarpone. Smaken på cheesecaken är också lite annorlunda, jag har nämligen mixat mangobitar i fyllningen! Detta är en riktigt mild och mjuk kaka!
 
 
 

 

Mascarponecheesecake med mango

 

Spana in receptet hos www.bakasockerfritt.se!

 

 

 

 

 


Kladdkaka på jordnötsbotten

Se originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
Jag hoppas ni alla hade en härlig Valborg, som nu har fortsatt med en lika härlig 1:a maj! Jag och min sambo brydde oss inte om att fira Valborg något nämnvärt, utan bestämde oss för att istället gå på bio. Den biofilm vi såg var "Warm bodies", vilken kanske inte var den bästa film jag sett, men ändå riktigt bra och en söt film! 
 
Idag blev det ett lunchpass på friskis, då jag för första gången på många månader (typ sedan i somras) körde ett gympapass medel. Vanliga jympapass är egentligen inget för mig, men det fanns tyvärr inte så mycket att välja på i schemat. Men jag grundade i alla fall med en kvarts konditionsträning, så att jag blev lite trött! Jag har dessutom fortfarande en hiskelig träningsvärk i benen sedan måndagens skivstångpass. Ni kanske förstår hur grym den är, när jag säger att då jag gjorde dips på dagens jympapass så gjorde det ont i benen, inte i armarna! Efter jympapasset mötte jag upp ett härligt gäng för en fika på espresso house. Vi kallade den för "spontanfika". Denna "spontanfik" föreslogs dock redan i förra veckan och bestämdes i förrgår. Är det ekonomers synsätt på spontan?
 
Idag tänkte jag lägga upp ett mycket smarrigt recept (eller nåja, bakverket är smarrigt) av en kladdkaka! Men det är inte vilken kladdkaka som helst, utan en som har fördelats över en botten av jordnötter! Jag använder salta jordnötter, som passar bra ihop med den söta chokladsmaken.
 
 
 

 

Kladdkaka på jordnötsbotten

 

Se receptet på www.bakasockerfritt.se!

 

 

 
 
 
 
 

RSS 2.0
Matbloggstoppen