Receptbox - Baka med mindre socker

Under stora delar av hösten skrev jag ju om mina projekt som jag inte kunde berätta om (i sann blogganda). Projekt nummer 1 var alltså boken "Baka Sockerfritt med Marja", men vad är projekt nummer 2 då? Jo, det ska jag skriva!
 
Jag har tillsammans med min nya entreprenörsvän Camilla Danilda gjort en receptbox. Det är inte riktigt en bok, men lite samma grundtanke. Istället för en ihopbunden bok har vi nu gjort formatet i kort! De är inplastade just för att vara riktigt tåliga och hålla för kladdiga små fingrar (perfekt om man som jag har barn, eller om man som jag kladdar mycket). Ni ska se vissa av mina baknignsböcker, de är helt chokladiga!
 
Men vad innehåller receptboxen då? Jo, den innehåller 50 stycken recept indelade i 10 olika kategorier. Alla recept är utan tillsatt socker och gluten. Förstås. Den innehåller allt från marsipantårta och fruktpaj, till lakritsglass och fruktremmar! Varje kort har en bild på ena sidan som är tagen av MIG, och på den andra sidan är själva receptet. Vi har fotat alla bakverk under hösten, så det tog minst sagt sin lilla tid. Denna receptbox innehåller inte sötningsmedel, utan är sötade med exempelvis torkad frukt, äppelmos och honung. Den är anpassad för att passa alla, men kanske lite extra för barn eftersom korten är så barnvänliga!
 
Receptboxen heter Baka med mindre socker och leverenastid är beräknad till vecka 51. Du kan förbeställa på vår hemsida bakamedmindresocker.se! En rätt bra julklapp va?
 
 
 
 
 
Arrakskuber
 
 
 
Pepparkakstosca
 
 
 
Indiskt kikärtsgodis Laddu
 
 
 
 Den fina framsidan på boxen som jag är så stolt över! Bilden är tagen av Aamod & Sophelia
 

Glutenfria Kanelbullar

 
Läs originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
På söndag är det kanelbullens dag, och för att bidra med ytterligare en kanelbullevariant till mina kära läsare, ställde jag mig och bakade glutenfria kanelbullar under fredagskvällen! Denna gång gjorde jag dom med jäst och bovetemjöl, vilket gör att de blir mer luftiga. Jag fyllde mina kanelbullar med en vanlig smörfyllning smaksatt med kanel, men det går givetvis att fylla dom med något annat. Kanske en mandelfyllning, såsom jag tidigare har gjort?
 
Bovetemjöl (som är en ört) är något jag sällan har bakat med. Detta mjöl innehåller rätt mycket kolhydrater (ca 65 gram/100 gram), vilket har varit en bidragande faktor till den sparsamma användningen. Dock verkar det vara ett praktiskt mjöl när man vill åt en mer "degaktig" känsla och vill göra exempelvis bullar. Dessutom har jag hört att bovetemjöl är ett av de få vegetabiliska produkter som innehåller alla de proteiner som kroppen faktiskt behöver. 
 
 
 
 
 
 
 

Glutenfria Kanelbullar med bovetemjöl - 8 stycken 

 

Ni hittar receptet på bakasockerfritt.se!

 

 

 
 
 
 
 

Smal kladdkaka med jordnöt

Se originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
 
Det som jag ska visa er nu blev bara för gott. Nästan för gott för att vara sant! Jag samarbetar ju med Nutri-Nick och Sukrin och har härmed skapat en himla god kladdkaka med deras produkter. Jag presenterar här med en Smal Kladdkaka med Jordnöt! Jag har använt mig utav jordnötsmjöl i kakan, vilket är ett proteinrikt mjöl som är utmärkt att baka med (hela 50 % protein!). Jag använder generöst med steviachoklad i kakan, vilket gör den extra extra god. Kom ihåg att servera den smala kladdkakan ljummen, för då får den sin bästa och kladdiga konsistens. 
 
Receptet visar de ingredienser jag använde, men kokosmjölet går bra att använda ett som inte är fettreducerat och om man vill använda en "vanlig" choklad går det också bra (jag rekommenderar då en mörk utan så mycket socker). 
 
En smal kladdkaka med jordnöt kan starta vilken vecka som helst på bästa sätt! Håller ni inte med mig?
 
 
 
 
 
 

Smal kladdkaka med jordnöt

Du hittar receptet HÄR!

 

 

 

Mejerifri kladdkaka med kokos

Läs originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
Ingen har väl gått miste om hur mycket jag älskar kladdkaka? Eller choklad i allmänhet för den delen heller? Då blir ni nog inte förvånade när jag nu visar er ett nytt smarrigt recept på kladdkaka! Till skillnad från de flesta av mina tidigare kladdkakor är att denna är mejerifri och är gjord på kokosmjölk. Kokosmjölk är ett bra substitut till vanlig mjök enligt mig. Eftersom den är lite fetare tycker jag att bakverken även blir mer krämiga. 
 
 
 
 

Mejerifri kladdkaka med kokos

Du hittar receptet HÄR!

 

 

Trelagerkaka med banan, jordnöt och choklad

 
Läs originalinlägget på bakasockerfritt.se!
 
Igår gjorde jag en så galet god kaka med den ljuvliga smakkombinationen banan, choklad och jordnöt. Kan det bli mycket bättre? Bottnen kan man nästan säga är en blandning av en mjuk och hård kaka. Den är hård i och med att den är kompakt och utan ägg och bakpulver. Dock gör bananen den något mjuk, vilket bidrar till en härlig och något kladdig konsistens. Toppad är kakan med min hemmagjorda jordnötssmör och ett lager smält choklad! Perfekt att baka och fira in helgen med. Eller vad tycker ni?
 
 
 
 
 

Banan- och jordnötskaka

Ni hittar receptet HÄR!

 

 

 
 

Sommartårta

Läs originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!

 

Ingen har väl glömt att det är midsommar på fredag om en vecka!? Ska ni göra något roligt? Eller kanske bara vara hemma och ta det lugnt och ta hand om er själva? Själv ska jag tillsammans med Vincent och Artur hyra en bil och åka till Flen där Arturs mamma bor. Där ska vi fira med hans två bröder och deras respektive (och deras mamma såklart). Det blir första "resan" och övernattningen borta med barn. Jag håller tummarna för att det ska gå bra.

Jag har bakat en så god sommartårta som passar fifint till denna typ av tillställning. Jag gjorde tårtbottnen i en 12-cm springform och har inte testat i en större form för er som undrar. Men om ni gör det rekommenderar jag som vanligt att ni fyrdubblar ingredienserna. Och var då försiktiga när ni skär bottnen i två delar! 
 
Den här tårtan blev verkligen fantastiskt god och Artur gav den det höga betyget MVG++. Mitten har jag fyllt med mosad banan, sylt (eller mosade bär med lite sötning) samt lite grädde. Sedan har jag dekorerat tårtans kanter och topp med massa vispad grädde och toppat med hallon och blåbär. Fantastiskt!
 
 
 

Sommartårta  

Du hittar receptet på bakasockerfritt.se! 



 
 
 

Baka Sockerfritt e-magasin nr. 8 ute nu!

Läs originalinlägget på www.bakasockerfritt.se.
 
 
Äntligen är dagen D här! Jag släpper mitt åttonde e-Magasin! Detta magasin har tema frukost och består utav 23 stycken smarriga recept som har kommit att bli några av mina favoritrecept. 19 av dessa är recept på frukost, medan 4 är "extrarecept" på bakverk som blev så himla bra att de också fick vara med i magasinet. Det har legat grymt mycket tid bakom det, så jag hoppas och tror att ni kommer gilla det skarpt!
 
Detta åttonde nummer av Baka Sockerfritt e-Magasin bjuder på frukostrecept såsom morotscones, ugnspannkaka, frukostpaj, och müsli. Bland extrarecepten finns dessutomden godaste cheesecaken jag någonsin bakat och underbara no bake bountybollar. Jag blir nästan lite stolt över dessa recept! Förutom alla recept bjuder jag på intressant fakta, bra tips och en intervju med ingen mindre än självaste PT-Fia (jag är så glad över detta)!
 
 
Baka Sockerfritt e-Magasin är en serie e-magasin på cirka 40 sidor, speciellt anpassat för att läsas i mobilen. Där är den absolut snyggast, men givetvis går det att öppna och läsa den överallt (såsom på en dator eller iPad). Min tanke är att man med magasinen kan ha något kul att läsa på kanske tunnelbanan, i någon kö, eller när helst man vill se på aptitretande bilder och/eller få inspiration på hälsosammare recept. Min andra tanke är att man kan ha mobilen liggande bredvid sig när man bakar. Själv avskyr (okej, kanske är avskyr var ett starkt ord, men irriterar mig gör det) jag att gå fram och tillbaka till datorn mellan varje ingrediens (för jag har sämst korttidsminne, även när det gäller recept jag skapat själv).
 
Det absolut bästa med dessa e-Magasin, är att de innehåller mina bästa recept! Jag har kontinuerligt hemlighållit mina favoriter, och nu kommer de alltså ut i mina e-Magasin. De flesta av recepten här går enbart att få tag på via magasinet. Till recepten har jag gjort en ungefärlig energiberäkning med kalorier och kolhydrater.
 
Du köper magasinen genom att klicka på "Köp nu", högst upp i den högra spalten på hemsidan bakasockerfritt.se (om du tittar i mobilen finner du den längre ner, efter alla inlägg), så skickar jag magasinet så fort jag kan. Magasin nr. 8 kostar enbart 33 kr. Betalningen sker via paypal vilket är otroligt enkelt och såklart riktigt, riktigt säkert! Det går också bra att betala via faktura. Maila mig då ([email protected]). Hör av er om ni har frågor!
 
 
 
 

Chokladmuffins med hasselnötsfyllning

Se originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
Jag älskar smakkombinationen hasselnöt och choklad, så här kommer ett smarrigt recept med just dessa ingredienser! Denna ljuvliga skapelse skapade jag faktiskt för någon vecka sedan och bjöd på under en fika hemma hos mig. Dessa blev så uppskattade! Hasselnötsfyllningen går bra att byta ut mot min hälsosamma nutella (så god....).  
 
 
 

 

Chokladmuffins med hasselnötsfyllning - 6 till 8 stycken

 

Du ser receptet HÄR!

 

 

 

Blåbärscheesecake

Läs originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
Tro det eller ej, men jag har aldrig varit ett speciellt stort fan av cheesecake. Förutom när jag gör mina egna vill säga! Då tycker jag helt plötsligt att de är hur goda som helst! De är mer smakrika och känns bra mycket mer fräscha än typ köpta sockerbomber. Denna gång gjorde jag en cheesecake med blåbär och mascarpone som bas. Mascarpone är en väldigt fet färskost (gjord på komjölk), som har en len och mjuk smak. Det är detta jag helst bakar på när det kommer till mjukostliknande produkter/creme fraiche. Mascarponen går säkert att byta ut mot cream cheese, men jag tycker inte smaken blir lika mjuk, rund och god då. Hur som helst rekommenderar jag denna underbara blåbärskapelse starkt!
 
 
 
 

Blåbärscheesecake

Du hittar receptet på www.bakasockerfritt.se!

 
 
 

Tävling med Nu3!

Läs hela inlägget på www.bakasockerfritt.se!

 

Nu är det dags för en tävling här på Baka Sockerfritt! Jag har fått plocka ihop ett paket från Nu3 som jag tycker passade mitt koncept och mina läsare perfekt. Nu3 är en webshop som har samlat mängder med bra produkter gällande kost och hälsa. Urvalet är riktigt imponerande, och som tur är finns en bra sortering för att man lätt ska kunna hitta det man söker efter.

 

I paketet jag tävlar ut ingår mandelmjöl, fiberhusk, ekologiska chiafrön, kokosmjöl (Aman Prana), Hasselnötskräm från Cavalier, steviasötad choklad, ekologiskt lucuma pulver och ekologiska kakaonibs. Låter det inte hur bra som helst? Här finns massor utav de ingredienser jag brukar baka med, samt lite annat lyxigt att prova på. 

 

 

 
 
 
 

Chiapannacotta till påsk

Läs originalreceptet på www.bakasockerfritt.se!
 
Om två veckor är det påsk, en högtid som inte är sådär jätteviktig för mig, men som jag ändå tycker är kul att fira lite och upmärksamma. Uppmärksammandet från min sida kan bestå utav exempelvis godisbakande och inlägg här på bloggen (och andra sociala medier)! Ett sådant inlägg är detta, för jag har gjort en härlig panacotta som jag tycker passar fint till påskfirandet. Denna påskpannacotta innehåller tre ingredienser och tar ca 3 minuter att förbereda (plus tid för att stå till sig). Jag tycker att den passar bra att äta efter någon timme (behöver alltså inte stå flera timmar eller över natten som jag annars brukar göra). Den är härligt krämig med en mjuk och rund smak, och påminner lite om mjuk glass!
 
 
 
 

Chiapannacotta till påsk - 1 portion

Se receptet HÄR!

 
 
 
 

Baka Sockerfritt e-Magasin nr. 7 - UTE NU!

Läs originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!
 
Idag är dagen D. Dagen då jag släpper mitt sjunde e-Magasin! Det var i november som jag släppte det senaste numret (dvs. nummer 6), så det är jätteroligt och spännande att nummer sju nu äntligen är ute. Det här e-Magasinet kommer inte att ha något specifikt tema, utan det innehåller helt enkelt några av mina bästa recept - utan restriktioner! Här kommer ni att bland annat kunna finna intressant fakta, en intervju med Åse med 56kilo och 23 stycken underbara recept! Några av recepten som finns här är en smulpaj med blåbär, arrakskuber, no bake bounytmuffin, brownie och hasselnötspraliner. Priset är enbart 29 kr för detta. Läs mer om mina e-Magasin och tidigare nummer HÄR!

 
Baka Sockerfritt e-Magasin är ett magasin på cirka 40 sidor, speciellt anpassat för att läsas i mobilen. Där är den absolut snyggast, men givetvis går det att öppna och läsa den överallt (såsom på en dator eller iPad). Min tanke är att man med magasinen kan ha något kul att läsa på kanske tunnelbanan, i någon kö, eller när helst man vill se på aptitretande bilder och/eller få inspiration på hälsosammare recept. Min andra tanke är att man kan ha mobilen liggande bredvid sig när man bakar. Själv avskyr (okej, kanske är avskyr var ett starkt ord, men irriterar mig gör det) jag att gå fram och tillbaka till datorn mellan varje ingrediens (för jag har sämst korttidsminne, även när det gäller recept jag skapat själv).
 
Det absolut bästa med dessa e-Magasin, är att de innehåller mina bästa recept! Jag har kontinuerligt hemlighållit mina favoriter, och nu kommer de alltså ut i mina e-Magasin. Nästan alla går enbart att få tag på via magasinet. Till recepten har jag gjort en ungefärlig energiberäkning med kalorier och kolhydrater.
 
Du köper magasinen genom att klicka på "Köp nu" på www.bakasockerfritt.se, högst upp i den högra spalten på hemsidan (om du tittar i mobilen finner du den längre ner, efter alla inlägg), så skickar jag magasinet så fort jag kan. Betalningen sker via paypal vilket är otroligt enkelt och såklart riktigt, riktigt säkert! Det går också bra att betala via faktura. Maila mig då ([email protected]). 
 
 
 
 

Baka Sockerfritt & Rawgoodis - Event 15 mars

Boka in söndagen den 15 mars, för då håller jag och Natalia med Rawgoodis ett hälsosamt event med bakverksprovning, föreläsning, demonstration och mingel! Här kommer vi dela ut goodiebags med ett kompendium, och det kommer vara ett utmärkt tillfälle att ställa frågor och träffa andra med samma intresse. Och tänkt om jag fick träffa er också, vad häftigt!
 
Maila mig på [email protected] (eller [email protected]) för frågor och anmälan till eventet. Jag har redan fått förfrågningar, och det är så roligt och gör mig väldigt glad!
 
 
 
 

Mumsiga chokladcupcakes

Läs originalinlägget på www.bakasockerfritt.se
 
För de som missat mina smarriga chokladmuffins (som jag kallar Chokladmuffins á la Marja), vill jag göra detta inlägg. Jag tycker mycket om dom (både själva chokladmuffinsen och den gudomliga chokladsmörkrämen...), och de är väldigt värda att göra enligt mig. Dessa ska jag nog baka snart igen. För att göra cupcaksen extra fina kan man hyvla (med en potatisskalare) lite choklad på.
 
 
 
 

Chokladmuffins á la Marja
 
 
Du hittar receptet HÄR!
 
 

Semlor och fettisdagen!

Är det någon av er som kommer att baka semlor på tisdag? Eller ni kanske redan har gjort det? I det här inlägget kommer massor av semmelinspiration! För ännu fler semmelrecept, klicka HÄR!
 
 
Mina populära Hälsosamma semlor
 
 
 
Lättgjorda Semelmuffins (smaksätt gärna med kardemumma)
 
 
 
Chokladsemlor
 
  
 
Varför inte testa på en semmelwrap?
 
 

bakasockerfritt

Den här bloggen är för alla oss som älskar att baka och äta gott, samtidigt som vi vill äta sunt. Här delar jag med mig av mina recept som är inspirerade av både LCHF och GI - bakade både utan socker och mjöl!

Instagram Matbloggstoppen
RSS 2.0